Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:56:21

Και αστυνομικοί ανάμεσα στους συλληφθέντες στην Κρήτη

«Τίτλοι τέλους» έπεσαν για την αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαρθρώθηκαν δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

 

Αυτές ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών, διακίνησης όπλων και ζωοκλοπών.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν 16 άτομα. Παράλληλα, οι δικογραφίες, σε βαθμό κακουργήματος, που σχηματίσθηκαν, περιλαμβάνουν συνολικά 67 άτομα, μεταξύ αυτών, 34 μέλη των οργανώσεων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις αστυνομικοί και συγκεκριμένα ένας αξιωματικός, ένας ανθυπαστυνόμος κι ένας αρχιφύλακας, οι οποίοι κατηγορούνται και για παράβαση καθήκοντος. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Επιπλέον, διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στους νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου, ενώ συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης, συνέδραμε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., την 1η εγκληματική οργάνωση συγκροτούσαν 15 μέλη, οκτώ από τα οποία αποτελούσαν τα βασικά στελέχη της και τα υπόλοιπα επτά είχαν περιφερειακό ή έμμεσο ρόλο στην παράνομη δράση της.

Την 2η εγκληματική οργάνωση συγκροτούσαν 19 μέλη, δώδεκα από τα οποία αποτελούσαν τα βασικά στελέχη της και τα υπόλοιπα επτά είχαν περιφερειακό ή έμμεσο ρόλο στην παράνομη δράση της οργάνωσης. Τα υπόλοιπα άτομα, που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες ως κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα, εμπλέκονται κατά κύριο λόγο σε δοσοληψίες με τις εγκληματικές οργανώσεις, σχετικά με αγορά και διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, φυσιγγιών και ζώων.

Από τους τρεις αστυνομικούς (οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης) που συνελήφθησαν, οι δύο -αξιωματικός και αρχιφύλακας- κατηγορούνται για συμμετοχή στις εγκληματικές οργανώσεις, ως απλοί συνεργοί και η παράνομη δράση τους - διασύνδεση με τις εγκληματικές οργανώσεις- προσδιορίζεται στην παροχή πληροφοριών για διενεργούμενες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Ακόμη, στην κατοχή του πρώτου βρέθηκε ένα πιστόλι κρότου και 289 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Στη δε κατοχή του δεύτερου βρέθηκαν 525 βεγγαλικά και 118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ κατηγορείται και για χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ο τρίτος αστυνομικός -ο ανθυπαστυνόμος- εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας αγοραπωλησίας πολεμικού όπλου Kalashnikov και παράνομη κατοχή 147 φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. Οι τρεις κατηγορούνται επιπρόσθετα για παράβαση καθήκοντος.

Στο πλαίσιο των ερευνών, πραγματοποιήθηκε και έρευνα στο Εργαστήριο Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου κατασχέθηκε δείγμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις ατόμου, υποδίκου για υπόθεση καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών. Η εν λόγω υπόθεση διερευνάται περαιτέρω από τον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης. Όσον αφορά στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των εμπλεκομένων ατόμων, έχουν σχέση με τις κατά περίπτωση κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών, της διακίνησης όπλων, ζωοκλοπών και της παράβασης καθήκοντος. Όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν το... κατώφλι του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline