Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  12:00:38

Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές

Η Sarah Wikenczy εργάζεται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών σε εμπόλεμες χώρες. Εδώ και 25 χρόνια έχει ζήσει σε ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Κένυα και Ινδία, έχοντας θητεύσει στο Γκουάμ, στο Γκουαντάναμο και την Αίγυπτο. Αυτή την περίοδο ζει στην Ιερουσαλήμ.

Αυτή την άνοιξη, επισκέφθηκε την Κρήτη και περιέγραψε τις εμπειρίες της στο διάσημο βρετανικό site για οικογενειακές διακοπές globetotting.com και αποθέωσε το ελληνικό νησί για αυτά που μπορεί να προσφέρει σε μια οικογένεια.
«Ζώντας στο μονοχρωματικό ανιαρό αστικό περιβάλλον της Ιερουσαλήμ γεμάτο από αυτοκίνητα και ανθρώπους, είναι προφανές ότι υπάρχει μεγάλη ένταση. Ετσι, έχουμε μέσα μας σταθερά λαχτάρα για την επόμενη απόδραση» γράφει η Wikenczy και προσθέτει πως «όταν προγραμματίζαμε το ταξίδι μας, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε σε τι ελιξήριο μπορεί να αποδειχθεί για την οικογένειά μας».

«Από τα βουνά στα φαράγγια και τις παραλίες στα αρχαία λιμάνια που υπάρχουν στο νησί, η Κρήτη προσφέρει κάτι για τον καθένα είτε είσαι λάτρης της πεζοπορίας, είτε ορειβάτης, είτε κολυμβητής, είτε λάτρης της ιστορίας, είτε γευσιγνώστης, είτε οινολόγος. Μπορείς να τα γευτείς όλα σε αυτό το νησί» γράφει με έκσταση η πολίτης του κόσμου.

Εκείνη ξεκίνησε το ταξίδι της από την πόλη του Ηρακλείου για να κατευθυνθεί 45 χιλιόμετρα νότια και όπως γράφει να βρεθεί σε «έναν άλλο κόσμο». Ο λόγος για το μικρό χωριό Ζάρος στους πρόποδες του Ψηλορείτη, για τους ξενώνες μέσα στους ελαιώνες του οποίου γίνεται ειδική μνεία από την Wikenczy η οποία προτείνει στους Βρετανούς να επιλέξουν να μείνουν σε ένα από αυτά τα εναλλακτικά καταλύματα, ιδανικά για τους λάτρεις του αγροτουρισμού. Εκείνη έμεινε στους «Παραδοσιακούς Ξενώνες Ελαιώνας», όπου όπως γράφει, ένιωσε σαν να βρίσκεται στο σπίτι της.

.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline