Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:17:17

Αυτά είναι τα οκτώ ελληνικά νησιά με ποιοτικό, σύγχρονο τουρισμό. Πάνω από Μύκονο, Πάρο, Ρόδο, Κρήτη. Τα κριτήρια της επιλογής τους. Κύριο

Ένα διαφορετικό ρεπορτάζ της γνωστής αγγλικής εφημερίδας, που φανερώνει τις πολλές ποιοτικές πλευρές του τουρισμού στην Ελλάδα. Τα κριτήρια.

Εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν, η Daily Telegraph παρουσιάζει τα 8 καλύτερα ελληνικά νησιά για τουρίστες που θέλουν πραγματικά να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το τοπίο, χωρίς να στριμωχτούν στο συνωστισμό των «mainstream» προορισμών.

Με τη γραφική Αστυπάλαια πρώτη στη λίστα, η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει τις κρυμμένες ομορφιές των λιγότερο διάσημων ελληνικών νησιών που απευθύνονται σε πιο «ψαγμένους» τουρίστες., με απαιτήσεις δηλαδή ενός σύγχρονου, ποιοτικού, απλού και ελεύθερου τουρισμού.
Αστυπάλαια

Εκει που τα Δωδεκάνησα συναντούν τις Κυκλάδες, βρίσκεται η Αστυπάλαια με το εντυπωσιακό λευκό ασβέστη, το μπλε του κοβαλτίου την πέτρα και τα φύλλα της ελιάς. Τα ίχνη μίας ιστορίας αιώνων είναι εμφανή στα μυκηναϊκά ερείπια, τα μοναστήρια και τις παλαιοχριστιανικές βασιλικές. Στον ορίζοντα της Χώρας, της πρωτεύουσας, δεσπόζει το Ενετικό Κάστρο Γκερίνι. Ενώ πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την Παναγία Φλεβαριώτισσα, όπου μέρος του ναού είναι χτισμένο μέσα σε μια σπηλιά. Οι πανέμορφες παραλίες του νησιού περιλαμβάνουν τον Άγιο Κωνσταντίνο, τις Βάτσες, τις Πλάκες, τα Καμινάκια, τον Αγιο Γιάννη, τον Πάνορμο, την Παχιά Άμμο, τον Πέρα Γιαλό και τα Λιβάδια. Κάντε ηλιοθεραπεία, υποβρύχιο ψάρεμα, σπηλαιολογία, ή πάρτε μια βάρκα για να φτάσετε στις ακόμη πιο απόμερες παραλίες όπως τον Κουτσομύτη και τη Σύρνα.

Αλόννησος
Φιλοξενεί την Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, ενώ διαθέτει γαλήνια φυσική ομορφιά σε αφθονία. Τα νερά της παρέχουν καταφύγιο σε σπάνια θαλασσοπούλια, φώκιες και δελφίνια ενώ η γη της προωθεί μια ζωντανή παράδοση ιατρικής, χάρη στα αμέτρητα βοτάνια που φυτρώνουν εκεί. Εκτός από υπέροχους καταπράσινους ελαιώνες η Αλόννησος διαθέτει επίσης παραδεισένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά όπως τον Μουρτιά, τη Στενή Βάλα, τη Μηλιά και τη Μαρπούντα.

Φολέγανδρος
Ενα πανέμορφο ηφαιστειογενές φυλάκιο στα νότια των Κυκλάδων, η Φολέγανδρος συναγωνίζεται τη Σαντορίνη στα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα. Καθίστε στο μπαρ στον Ανεμόμυλο, πίνοντας ένα κοκτέιλ, ενώ τα βράχια κοκκινίζουν πάνω από τη θάλασσα - μαγεία. Με την όμορφη πόλη του, τα μικρά ξενοδοχεία, τα γραφικά σπίτια και τους απομονωμένους όρμους, η Φολέγανδρος προσφέρει το ιδανικό καταφύγιο και μια αυθεντική γεύση της ελληνικής νησιωτικής ζωής.

Μήλος
Με ενδιαφέροντα πετρώματα, εντυπωσιακά ορυκτά πλούτη και καρπουζόπιτα, η Μήλος διαθέτει όλα τα στοιχεία που θέλετε σε ένα ελληνικό νησί, καθώς και καινοτομίες όπως οι μυστηριώδεις κατακόμβες και τα αρχαία μεταλλεία σιδήρου. Δύσκολο να διαλέξετε την καλύτερη από τις 80 εκπληκτικές και ποικίλες παραλίες και τα λιμάνια, αλλά και τους σεληνιακούς βράχους στο Σαρακίνικο, τις πέτρινες καμάρες και την Αλογόμαντρα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την ανοιχτή σπηλιά του Παπάφραγκα, τις ιαματικές πηγές και τις βουτιές στις υποβρύχιες σπηλιές.

Αμοργός
Βρίσκεται στο μακρινό νότιο-ανατολικό τόξο των Κυκλάδων όπου σας περιμένουν εκπληκτικά ξεροτήγανα, λευκές τηγανιτές πίτες και ρακόμελο. το νησί ενθαρρύνει την εξερεύνηση της γης και της θάλασσας. Κορυφαίο αξιοθέατο είναι το μοναστήρι του 11ου αιώνατης Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, που χτίστηκε στο βράχο για να προστατεύσει τη θρησκευτική εικόνα από τους εισβολείς.

Πάτμος
Γνωστή σε όλο τον κόσμο ως το νησί της Αποκάλυψης, η Πάτμος σίγουρα μαγεύει. Εκτός από το θρησκευτικό στοιχείο, η Πάτμος προσελκύει επίσης και τους λάτρεις της φύσης με πλούσια ακτογραμμή, βράχια, σπηλιές, κατάφυτα βουνά και βότσαλα.

Κουφονήσια
Απαρτίζονται από τρία κύρια νησιά, αλλά μόνο ένα από αυτά κατοικείται. Στα Άνω Κουφονήσια, θα βρείτε τις μαγευτικές παραλίες και τα θαλασσινά. Ένα σύντομο ταξίδι με πλοίο προς το νότο είναι τα Κάτω Κουφονήσια, με γραφικές αμμώδεις ακτές, και πιο ανατολικά είναι το πέτρινο νησί της Κέρου, που γοητεύει τους αρχαιολόγους, αφού εκεί βρέθηκαν 350 σπασμένα ειδώλια, που χρονολογούνται από το 2500 π.Χ..

Υδρα
Χτισμένη σε αμφιθεατρικό σχήμα σε μια πλαγιά με θέα το Σαρωνικό Κόλπο, η Ύδρα έχει στο κέντρο της την καταγάλανη θάλασσα. Τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια απαγορεύονται και η μετακίνηση γίνεται με γαϊδούρια. Αποτελεί έναν από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα και είναι ένα εξαιρετικό μείγμα σικ και βουκολικού.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline