Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  07:30:56

Αρτέμιος Ματθαιόπουλος: Κυπριακό και Ίμια

Είναι πολύ βολικό και εύκολο, θα έλεγα, για την Συγκυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να αναλώνονται σε μία αντιπαράθεση άνευ ουσίας και περιεχομένου και όχι να ασχολούνται με άλλα ζητήματα πιο επίκαιρα και πιο σημαντικά από αυτά που συζητήθηκαν μέχρι σήμερα σε αυτήν εδώ την Αίθουσα.

Πρόκειται για ζητήματα τα οποία έχουμε συναντήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν, τα οποία δυστυχώς πήραν δυσμενή τροπή σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας σε επίπεδο διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής.

Αναφέρομαι στο μείζον θέμα του Κυπριακού, ένα θέμα στο οποίο πρέπει και εμείς -έχουμε την ηθική υποχρέωση απέναντι στα αδέλφια μας τους Κυπρίους- να τοποθετηθούμε και να καταδικάσουμε τον τουρκικό επεκτατισμό, ο οποίος λαμβάνει ευρεία έξαρση τη στιγμή που μιλάμε.

Είναι ένα θέμα που απασχολεί ή θα έπρεπε να απασχολεί και τη χώρα μας, διότι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Κυπρίων είναι ταυτόχρονα και εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Ελλάδας, αφού στην ουσία μιλάμε για δύο κράτη του ιδίου έθνους.

Διανύουμε μία πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα, περίοδο που θα κρίνει την επιβίωση ή όχι της χώρας σε επίπεδο γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό. Μιλάμε για ένα θέμα το οποίο έχει εκδηλωθεί ουκ ολίγες φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν και εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου και αναφέρομαι συγκεκριμένα στον τουρκικό επεκτατισμό ο οποίος, όπως είπα και προηγουμένως, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι Κύπριοι έχουν αντιληφθεί ότι από πλευράς ελληνικής Κυβερνήσεως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διπλωματία.

Θέλω να καταγγείλω στο σημείο αυτό το γεγονός ότι για πολλοστή φορά παραβιάζονται εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, διότι η παραβίαση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου είναι ταυτόχρονη παραβίαση και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Λίγο αργότερα μάθαμε τη θλιβερή είδηση ότι καταρρίφθηκε και ένα αεροπλάνο νοτίως της Κρήτης, λίγα ναυτικά μίλια από το σημείο που εισχώρησαν οι τουρκικές φρεγάτες.

Με λίγα λόγια ζούμε σκηνικά Ιμίων και από αυτό το Βήμα προσεύχομαι να μην έχουμε την ίδια κατάληξη, όπως αυτή του 1996. Από αυτό εδώ το Βήμα, από το οποίο μιλάω σήμερα, ο Πρωθυπουργός της χώρας Σημίτης είχε πει εκείνο τα τραγελαφικό «Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς». Πρέπει επιτέλους η χώρα μας να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που είναι κοινά και ταυτόσημα και από την ελληνική και από την κυπριακή πλευρά.

Όμως, για τη συγκεκριμένη απουσία της χώρας μας, κατόπιν εκκλήσεως της Κύπρου, υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες. Είμαι υποχρεωμένος από το Βήμα αυτό να κατονομάσω και να καταγγείλω τις ευθύνες αυτών που με κάθε τρόπο υποσκάπτουν την εθνική άμυνα και ασφάλεια των δύο χωρών.

Αφενός ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, για τον οποίο έχω εκφραστεί επανειλημμένως, επαναλαμβάνω ότι όχι μόνο είναι επικίνδυνος, αλλά συνειδητά υποσκάπτει την ασφάλεια της χώρας μας, διότι δεν έβγαλε μία τυπική ανακοίνωση για να καταδικάσει τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, αλλά αφιέρωσε δύο ολόκληρες παραγράφους για να καταδικάσει μία τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στον Καναδά. Αυτό αποδεικνύει και τις προτεραιότητες, αλλά και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί ο εν λόγω άνθρωπος, διότι έχει καταντήσει το Υπουργείο Εξωτερικών ένα παραμάγαζο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων.

Ίδιες ευθύνες έχει και ένας άλλος άνθρωπος τον οποίο μας παρουσιάσατε ως ένα πρόσωπο -κλειδί που θα αναβαθμίσει τη χώρα μας σε επίπεδο Ευρώπης, ο κ. Αβραμόπουλος. Θα μπορούσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου και συμμετέχει ενεργά, διότι έχει πάρει δύο πολύ σημαντικά χαρτοφυλάκια, να καταγγείλει ως θεσμικό όργανο, με το ρόλο που διαθέτει, τις συγκεκριμένες απαράδεκτες πρακτικές από πλευράς Τουρκίας.
Πάνω απ' όλα, τη μεγαλύτερη ευθύνη γι' αυτό το αίσχος την έχει ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος αντί να ασχοληθεί με αυτά τα ζητήματα, ασχολείται με το πώς θα κλείσει τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή για να μη χάσει ψήφους το κόμμα του. Με λίγα λόγια η Νέα Δημοκρατία έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το μέλλον της χώρας που υποτίθεται ότι διοικεί ο κ. Σαμαράς.

Για το λόγο αυτό και για τα όσα προανέφερα ζητάμε την παραίτηση όλων αυτών των ανθρώπων, ώστε να οδηγηθούμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές, να μιλήσει ο ελληνικός λαός και επιτέλους να έχουμε μία εθνική ηγεσία που θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα βάλει επιτέλους ένα τέλος στον επεκτατισμό των Τούρκων.

Επειδή μας κατηγορείτε όπως μας κατηγορείτε, θα καταθέσω για τα Πρακτικά μία ανακοίνωση που εξεδόθη από ένα και μόνο πρόσωπο που κατήγγειλε αυτά τα θλιβερά φαινόμενα, τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, τον παράνομα προφυλακισμένο και πολιτικό κρατούμενο Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, που με μία λιτή ανακοίνωση απαντάει καταλλήλως στις προκλητικές διαθέσεις του Νταβούτογλου.
Την καταθέτω για τα Πρακτικά, γιατί επιτέλους θα έρθουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και θα αναζητήσουν ευθύνες για το πώς συμπεριφέρθηκαν τα κόμματα του Κοινοβουλίου στις προκλήσεις αυτές. Ευτυχώς, σώζοντας την εθνική μας αξιοπρέπεια και περηφάνεια, βρέθηκε ένας άνθρωπος να πει τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν, για να οδηγηθούμε σε μία ανεξάρτητη και εθνική ηγεσία.

Με λίγα λόγια, ψηφοθηρείτε πάνω στο αίμα, τον ιδρώτα και τον κόπο του ελληνικού λαού, θέλοντας με τέτοιες πρακτικές να εξαπατήσετε για πολλοστή φορά τον εξαπατημένο Έλληνα, ο οποίος είχε τη δυστυχία να σας εμπιστευτεί τις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις, όταν του λέγατε «τέρμα τα μνημόνια, η Ελλάδα βγαίνει από αυτό το χάος κι έρχεται η οικονομική ανάπτυξη».

Είδαμε λίγους μήνες μετά πού οδηγήθηκε η ελληνική οικονομία και πού οδηγήθηκε το επίπεδο των Ελλήνων πολιτών, σε ό,τι αφορά τον τρόπο που ζουν και αντιμετωπίζει την καθημερινότητά τους.
Για να είμαστε όμως δίκαιοι -και κλείνω με αυτό κύριε Πρόεδρε- για τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε «Παρών», διότι για κάποιους ανθρώπους, πράγματι, μπορεί να είναι πιο εύκολο να αποπληρώσουν σε μεγαλύτερο χρόνο, όχι όμως για όλους. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να είναι θετικό.

Από τη στιγμή όμως που εσείς ακολουθείτε μία πρακτική που είναι αδιέξοδη αποδεδειγμένα και με νούμερα, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπερψηφίσουμε ακριβώς για τον λόγο ότι θα επιβεβαιωθούμε για πολλοστή φορά, λέγοντας ότι με τέτοια ημίμετρα δεν μπορείς να θεραπεύσεις έναν καρκινοπαθή χορηγώντας του ασπιρίνες.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που θα διεξαχθεί αύριο και την ψηφοφορία, θα τοποθετηθούμε αναλόγως. Κλείνοντας όμως την ομιλία μου αυτή, επαναλαμβάνω το πάγιο αίτημα της Χρυσής Αυγής σχετικά με τον οικονομικό τομέα, την άμεση δηλαδή φοροελάφρυνση με ουσιαστικές κινήσεις και όχι με τέτοια ημίμετρα.

(Ο μουσικός Αρτέμιος Ματθαιόπουλος είναι βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline