Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  04:18:12

Αρτέμιος Ματθαιόπουλος: Διεθνείς τοκογλύφοι, υποταγμένοι και Χ.Α.

Επιτρέψτε μου αρχικά να σχολιάσω κάποια θέματα τρέχουσας επικαιρότητας και με αφορμή αυτό να εκφράσω την απορία μου σχετικά με τον σκοπό της οργάνωσης μιας πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, όπως αυτή που γίνεται σήμερα, όταν όλα τα κυβερνητικά στελέχη, ιδιαίτερα τα σφόδρα μνημονιακά, διαβεβαιώνουν τον ελληνικό λαό ότι στη χώρα μας όλα βαίνουν καλώς.

Η Χρυσή Αυγή ασφαλώς και στηρίζει τα αιτήματα του ελληνικού λαού, του Έλληνα εργαζόμενου, ο οποίος εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια ζει υπό συνθήκες κρίσης και ανέχειας, αλλά καταδικάζει τα πρόσωπα που απαρτίζουν το λεγόμενο «συνδικαλιστικό κίνημα», άτομα τα οποία έχουν διοριστεί είτε από τις εκάστοτε γαλάζιες είτε από τις εκάστοτε πράσινες κυβερνήσεις. Είναι άτομα τα οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα του εργατικού δυναμικού, αλλά με τις πρακτικές του, δυστυχώς, μόνο αυτό δεν πράττουν.

Ερχόμαστε, λοιπόν, στο προκείμενο και λέμε ότι σύμφωνα με εσάς όλα στη χώρα μας βαίνουν καλώς. Υπενθυμίζω ότι λίγες ημέρες πριν, όταν παραιτήθηκε ένας Βουλευτής από τη Νέα Δημοκρατία, ένας εκλεκτός εκπρόσωπος του μιντιακού κατεστημένου στη χώρα μας, ο κ. Ψυχάρης, ο κ. Σαμαράς έκανε ένα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, λέγοντας μεταξύ άλλων το τραγελαφικό επιχείρημα ότι «τη στιγμή που απευθύνεται προς αυτόν η ανάπτυξη μόλις ξεκίνησε».

Φυσικά, στην Ελλάδα δεν έχει κάποιον αντίλογο, για να μπορέσει να του απαντήσει κάποιος, είτε μέσα στη Βουλή είτε σε κάποιο δημόσιο μέσο, και να του πει ότι η περίφημη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς είναι η ανάπτυξη των αυτοκτονιών και η ύφεση.

Στο εξωτερικό, όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, γιατί οι τοκογλύφοι είναι αδίστακτοι. Έχουν καταλάβει ότι τα συμφέροντά τους πρέπει να εξυπηρετηθούν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και ιδού ένα ακόμα Βατερλό της Συγκυβέρνησης εις ό,τι αφορά το νέο μνημόνιο και το νέο δανεισμό. Διότι εδώ και κάποιες μέρες ακούγαμε ότι η περίφημη διαπραγμάτευση που θα γίνει στο Παρίσι θα έχει αίσιο τέλος και ότι τα καλύτερα, επιτέλους, έρχονται.
Θα σας διαβάσω εν ολίγοις το αποτέλεσμα της δήθεν διαπραγμάτευσης και θα σας μεταφέρω το κλίμα που επικράτησε, διότι είμαι βέβαιος ότι κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα φίλα προσκείμενα προς τη Συγκυβέρνηση αυτήν την εθνική ταπείνωση θα την παρουσιάσουν ως νέο εθνικό επίτευγμα.

Ιδού, λοιπόν, ότι όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι διεθνείς τοκογλύφοι, αντελήφθησαν ότι τα πράγματα θα επιδιωχθούν με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο: Ή θα αποδεχθεί η Συγκυβέρνηση όλα τα νέα μνημονιακά μέτρα ή θα οδηγηθούμε σε εκλογές.
Τι έκανε ο Σαμαράς; Απλώς είπε «ναι» σε όλα, διότι η διαπραγμάτευση του Σαμαρά αρχικώς αφορούσε το όνομα του μνημονίου και όχι το τέλος των μνημονίων. Και τώρα η διαπραγμάτευση γίνεται μόνο και μόνο για να παραμείνει ο άνθρωπος αυτός στην εξουσία. Είπε: «Δίνω τα πάντα, παραχωρώ γη και ύδωρ, μόνο και μόνο για να παραμείνω Πρωθυπουργός μέχρι τέλη Μαρτίου, όταν θα γίνει και η περίφημη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Όμως, ο εταίρος του, ο Βενιζέλος είπε κάτι πολύ εύστοχο. Πριν από δύο ημέρες βγήκε και είπε σε μία δήλωσή του ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και ότι σε λίγο θα δούμε τα αποτελέσματα αυτής της διαπραγμάτευσης. Σήμερα, όταν πέρασαν οι εκβιασμοί των τοκογλύφων, όταν Σαμαράς και Βενιζέλος είπαν «ναι» στους τοκογλύφους, είπε ότι το μνημόνιο μπορεί να παραταθεί για τεχνικούς λόγους για μερικές μέρες ή εβδομάδες μετά το τέλος του έτους.
Μετάφραση σε απλά ελληνικά: Σε μερικές ημέρες, για παράδειγμα τριακόσιες εξήντα πέντε ή ένας Θεός ξέρει πόσες εβδομάδες, μετά το τέλος του έτους, δηλαδή το 2015 ο ελληνικός λαός πρέπει να αποδεχθεί το γεγονός ότι θα έχει το μνημόνιο πάνω από το κεφάλι του και ότι οι «μερικές» ημέρες από την Κυβέρνηση θα μεταφράζονται κατά το δοκούν.

Και οι τεχνικοί λόγοι που επικαλείται η Συγκυβέρνηση είναι ένα μεγάλο αστείο. Δεν υπάρχουν τεχνικοί λόγοι. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ή δίνεις στον τοκογλύφο αυτά που θέλει ή παραιτείσαι από το αξίωμά σου και έρχεται ο διάδοχος, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, που με τις πρακτικές του έχει αποδείξει ότι θα συνεχίσει την άσκηση των μνημονιακών μέτρων.

Όλα αυτά αφορούν τη Συγκυβέρνηση στο εξωτερικό, διότι στο εσωτερικό της χώρας η διαφθορά συνεχίζει να βασιλεύει. Επιτρέψτε μου να σχολιάσω το χθεσινό περιστατικό, ένα περιστατικό για το οποίο θα έπρεπε, εάν μιλάμε με τίμιους όρους και είμαστε τίμιοι απέναντι στο νόμο και το Σύνταγμα, να καταδείξουμε την υποκρισία σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, ο οποίος με αφορμή μια υπόθεση δωροδοκίας πρώην Υπουργού του Σαμαρά, ήρθε εδώ να ψηφίσει για την άρση της ασυλίας του και ψήφισε «όχι». Διότι λέει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνεται ενάντια σε κάθε Βουλευτή που ασκεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, επειδή κατέθεσε μια ερώτηση προς το Σώμα.

Θα το κάναμε δεκτό αυτό το αίτημα, αν δεν είχατε κλείσει στη φυλακή τη μισή Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και δεν δίνατε το πράσινο φως στη δικαιοσύνη του Μπάμπη Αθανασίου, δηλαδή να παίρνει τηλέφωνα και να λέει «κλείστε τους στη φυλακή, μόνο και μόνο επειδή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου λένε πράγματα που δεν μας είναι αρεστά». Διότι αν διαβάσετε τη δικογραφία, θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχουν ποινικά κολάσιμες πράξεις. Υπάρχουν ομιλίες στο Κοινοβούλιο. Αυτό δεν είναι για τον κύριο Παυλόπουλο που μίλησε εχθές ή για τα άλλα τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας παρέμβαση στο κοινοβουλευτικό έργο Βουλευτών, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ακριβώς για το λόγο ότι στα πλαίσια του ελέγχου αυτού ή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών είναι εκτός συνταγματικού τόξου αυθαίρετα;

Ο ελληνικός λαός έχει ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή, για να λέει εδώ κάποια πράγματα. Εάν δεν σας αρέσει, είναι δικό σας πρόβλημα. Όχι όμως να βγάζετε λάδι έναν που δωροδοκήθηκε. Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Μιχελάκης τα έπαιρνε από τον εφοπλιστή Πάλλη και λέτε αντίστροφα ότι ο Πάλλης έδινε χρήματα στη Χρυσή Αυγή.

Λοιπόν, ξεκάθαρα πράγματα: Το ΣΔΟΕ έκανε μία έρευνα και έβγαλε ένα επίσημο πόρισμα που λέει ότι δεν υπάρχει στη Χρυσή Αυγή μισό ευρώ που μπορεί να προέρχεται από παράνομη χρηματοδότηση. Κάντε το ίδιο για τα κόμματά σας που χρωστάτε εκατομμύρια στον ελληνικό λαό και μετά να μας μιλήσετε για τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής! Μόνο τότε θα έχετε το ηθικό δικαίωμα.

Όμως, από κει και πέρα τα σκάνδαλα είναι αμέτρητα. Για τι να πρωτομιλήσει κανείς; Ερχόμαστε να μιλήσουμε για θέματα παιδείας που εκεί και τα πράγματα είναι δυσοίωνα.Θα έρθω και στα δικά σας, κύριε Υπουργέ, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν σε αυτήν τη χώρα, ιδιαίτερα όταν έχεις μάθει να εξασκείς πρακτικές εντασσόμενες στο βαθύ ΠΑΣΟΚ. Διότι κάνατε μια επίσκεψη πριν από λίγες ημέρες στην Αλβανία και συζητήσατε με κάποιους εκεί, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ερχόμενος στην Ελλάδα θα διερευνήσετε το ενδεχόμενο της θέσπισης της αλβανικής γλώσσας ως...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι λέτε τώρα;
ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Μακάρι να είναι ψέματα! Σας το λέω μέσα από την καρδιά μου, μακάρι να είναι ψέματα. Διότι η Χρυσή Αυγή δεν κάνει αντιπολίτευση μόνο και μόνο για να κάνει αντιπολίτευση. Εμείς πιστεύουμε στην ιδέα του έθνους και της πατρίδας και θεωρούμε ότι αν κάτι τέτοιο ισχύει, είναι κατάπτυστο. Διότι μιλάμε για μια γλώσσα ενός λαού, ο οποίος κυριολεκτικά έχει εκτινάξει την εγκληματικότητα στα ύψη στην Ελλάδα.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Μου επιτρέπετε μία διακοπή;
ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ ευχαρίστως.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Δεν ισχύει αυτό. Έχω μία επίκαιρη ερώτηση του κυρίου Παναγιώταρου, στην οποία θα έρθω να απαντήσω.
ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Μακάρι. Εφόσον δεν ισχύει, θα έρθω στα άλλα.

Διότι η είδηση αυτή, ψευδής ή αληθής -θα κριθείτε επί το έργο, όχι επί των λεγομένων σας- είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην παιδεία. Αν είναι ψέματα -επαναλαμβάνω ότι μακάρι να είναι ψέματα- υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία θα έπρεπε να κινητοποιήσουν το Υπουργείο σας.
Υπάρχουν άνθρωποι, πρώην σύντροφοί σας ή άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν σε ιδεολογικούς χώρους τους οποίους αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, οι οποίοι συμμετέχουν σε συνέδρια για να μιλήσουν για «ανεξάρτητη Δυτική Θράκη». Μάλιστα, πριν από λίγο είχατε διαμάχη με έναν άνθρωπο ο οποίος φωτογραφίζεται με τη σημαία της «ανεξάρτητης Θράκης».

Θα θέλατε να σχολιάσετε το γεγονός πώς γίνεται Έλληνας Βουλευτής -«Έλληνας» εντός εισαγωγικών- του Ελληνικού Κοινοβουλίου να φωτογραφίζεται κάτω από τη σημαία της «ανεξάρτητης Θράκης», κάτω από το πορτρέτο του Κεμάλ Ατατούρκ και να ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που εσείς, που επίσης ανήκετε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, προΐστασθε του Υπουργείου Παιδείας; Αυτά, λοιπόν, είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί όχι στο Υπουργείο. Αυτά γίνονται παντού, σε όλα τα Υπουργεία.

Θεωρούμε ότι πλέον η Κυβέρνηση έχει ξεκάθαρο ρόλο να διαλύσει όλες τις άμυνες και τις ενστάσεις του ελληνικού λαού. Διότι μια από αυτές αποτελεί και ο χώρος της παιδείας. Είναι ο κατεξοχήν χώρος ο οποίος πλάθει, με τις σωστές προϋποθέσεις, εθνική συνείδηση, δημιουργεί συνθήκες άσκησης κοινωνικής συνοχής και υιοθετεί και δημιουργεί υγιή πολιτιστικά πρότυπα. Όμως, στην ελληνική παιδεία, τη σημερινή παιδεία, διδασκόμαστε βιβλία μέσα από τα οποία γίνεται ξεκάθαρα ανθελληνική προπαγάνδα, μέσα από τα οποία προσβάλλονται τα ιερά και τα δίκαια του ελληνικού έθνους.

Χαίρομαι που θα απαντήσετε επιτέλους σε μια επίκαιρη ερώτηση που καταθέτει η Χρυσή Αυγή για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, αλλά καταδεικνύω το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πέριξ του Υπουργείου οι οποίοι κάνουν πράγματα κάτω από το τραπέζι και δίνουν μια άλλη εντύπωση και εικόνα. Διότι γνωρίζετε πολύ καλά και το γνωρίζει επίσης ο ελληνικός λαός ότι ο χώρος της παιδείας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας χώρος άσκησης κομματικής προπαγάνδας.
Κάντε μια βόλτα στα ελληνικά πανεπιστήμια, στα δήθεν μεγάλα, σοβαρά πανεπιστήμια της χώρας, για να δείτε τι επικρατεί στους χώρους αυτούς. Η αντίθετη άποψη, όπως αυτή εκφράστηκε από το Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών, μια πρωτοβουλία που έγινε υπό τη Χρυσή Αυγή, είχε την αντίστοιχη μεταχείριση κατά τη διάρκεια εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων σε ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπου δηλαδή, οι άνθρωποι αυτοί ξυλοκοπήθηκαν από ακροαριστερές οργανώσεις.

Αυτό και μόνο αποδεικνύει το γεγονός ότι αν δεν υιοθετείς πράξεις και απόψεις που εντάσσονται στο γενικότερο χώρο της Αριστεράς και της ακροαριστεράς, αλλά πολύ περισσότερο αν δεν είσαι σαν τους Δεξιούς που λένε «ναι» σε όλα για να μην έχουμε φαινόμενα σαν αυτά που είδαμε με τον προηγούμενο Υπουργό Παιδείας, όταν είσαι ακέραιος και τίμιος και λες τα πράγματα με το όνομά τους, τότε πάντα συναντάς ένα ρόπαλο για να σε αντιμετωπίσουν όπως σε αντιμετωπίζουν, διότι δεν υπάρχει γι' αυτούς τους ανθρώπους κανένα περιθώριο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Κλείνω με αυτό και επαναφέρω το ζήτημα της άδικης προφυλάκισης του κόμματός μας λέγοντας ότι αν είστε δήθεν δημοκράτες και θέλετε να μας πείσετε περί αυτού, ελάτε να μας αντιμετωπίσετε με πολιτικά επιχειρήματα, όχι με προφυλακίσεις, όχι με ποδηγέτηση της ελληνικής δικαιοσύνης μέσα από τηλέφωνα που αποδεδειγμένα έκανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και όχι με πρακτικές οι οποίες θυμίζουν άλλα καθεστώτα, τα οποία εσείς οι ίδιοι καταδικάζετε ως απολυταρχικά, ενώ στην ουσία είστε πιο απολυταρχικοί και από αυτά που καταδικάζετε.

(Ο μουσικός Αρτέμιος Ματθαιόπουλος είναι βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline