Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:42:20

Το σχέδιο «Μονακό» της Τουρκίας για την αναγνώριση του ψευδοκράτους

Προβληματισμός επικρατεί στην Κύπρο για τις κινήσεις της Τουρκίας, ύστερα από τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για επιχειρούμενο σχέδιο της Αγκυρας με στόχο την αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Το σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής -και φιλοκυβερνητικής- εφημερίδας Yeni Safak, το οποίο «πυροδότησε» την ανησυχία, φέρει τον τίτλο «Προληπτικές κινήσεις Τουρκίας για Κύπρο: Μοντέλο Μονακό».

Σύμφωνα με το SigmaLive, πρόκειται για την αναθέρμανση ενός σχεδίου που επεξεργάζεται εδώ και μήνες η Τουρκία -που, σημειωτέον, ανέθεσε στην ακτοφυλακή να περιπολεί την κυπριακή ΑΟΖ. Στο δημοσίευμα της Yeni Safak τοποθετείται ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομικών Ενεργειών Γκιουρκάν Κουμπάρογλου, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν το ψευδοκράτος να διεξάγει αποτελεσματική εξωτερική πολιτική χωρίς να έχει διεθνή αναγνώριση και διπλωματικά γραφεία στο εξωτερικό.

«Για να διασφαλίσουμε την διεθνή αναγνώριση της 'ΤΔΒΚ', πιστεύω πως τώρα είναι αναγκαία η προληπτική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για την άμυνα, δηλαδή να εξαλειφθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με το ψευδοκράτος να μεταβιβάσει την ασφάλειά του στην Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο Κουμπάρογλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline