Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:09:07

Νέα Ζηλανδία: Δεν άντεξε τις τύψεις και ομολόγησε ότι σκότωσε τη γάτα της πρωθυπουργού

Δεν άντεξε τις τύψεις ένας άνδρας και παραδέχθηκε ότι σκότωσε κατά λάθος τη γάτα της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας.

Πρόκειται για έναν γείτονα της πρωθυπουργού Άρντερν, ο οποίος παραδέχθηκε σήμερα δημοσίως ότι ευθύνεται για τον θάνατο του «Paddles», της «πρώτης γάτας» της χώρας, την οποία κατά λάθος πάτησε με το αυτοκίνητό του.

Η γάτα πέθανε τον Νοέμβριο του 2017, λίγο αφού ανήλθε στην εξουσία η Τζασίντα Άρντερν, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαν αποκαλυφθεί οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της. Ο Paddles ήταν δημοφιλές μέλος της οικογένειας της Άρντερν, μάλιστα είχε και δικό του λογαριασμό στο Twitter με το όνομα @FirstCatofNZ, τον οποίο παρακολουθούσαν περισσότεροι από 11.000 χρήστες.

Το αμερικανικό περιοδικό Vanity Fair είχε επισημάνει ότι ο Paddles -μια γάτα που ήταν «πολυδάκτυλη», είχε δηλαδή ένα επιπλέον δάκτυλο στις πατούσες της που έμοιαζε με αντίχειρα- «βοήθησε την Άρντερν να γίνει η cool και glamorous ηγέτιδα που θα ήθελαν να έχουν οι ΗΠΑ».

Τι δήλωσε ο άνδρας που σκότωσε τη διάσημη γάτα

Ο γείτονας της Άρντερν, που αναφέρεται μόνο με το όνομα Κρις, αποκάλυψε στον ιστότοπο stuff.co.nz ότι έκανε όπισθεν για να βγει από το σπίτι του όταν η γάτα βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του.

«Ήταν μάλλον σοκαριστικό στην αρχή. Αισθανόμουν άσχημα γιατί γνώριζα λίγο την ιστορία του, γνώριζα ότι ο Paddles είχε παρουσία στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και είχε ένα επιπλέον δάκτυλο στις πατούσες του» δήλωσε. «Ήξερα ότι για την Τζασίντα και τον (σύντροφό της) Κλαρκ ο Paddles ήταν τότε το αγαπημένο τους χνουδωτό μωρό», πρόσθεσε.

Ο Κρις είχε αμέσως αποκαλύψει τι συνέβη στη Τζασίντα και τον Κλαρκ, οι οποίοι φάνηκαν να τον κατανοούν. Μάλιστα τα παιδιά του έστειλαν συλλυπητήρια επιστολή στην πρωθυπουργό, στην οποία της ζητούσαν να μην στείλει τον πατέρα τους φυλακή.

Μετά τη δημόσια αποκάλυψη του συμβάντος ο λογαριασμός @FirstCatofNZ αναπαρήγαγε το θέμα και ανήρτησε το πρώτο του σχόλιο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο: «Σε συγχωρώ».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline