Σάββατο 27 Απριλίου 2024  03:46:51

Διαμαρτυρίες για κατεδάφιση τμήματος του Τείχους

Βροντερό όχι στο γκρέμισμα ενός απεχθούς μνημείου, τμήματος του Τείχους που διαχώριζε Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο. Καλλωπισμένο όμως με ζωγραφιές πάνω του, συνθήματα, γκράφιτυ.

Η «Πινακοθήκη της Ανατολικής Πλευράς» (East Side Gallery), η περιοχή του πρώην Ανατολικού Βερολίνου στον ποταμό Σπρέε, όπου διατηρείται ακόμη τμήμα του Τείχους, βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο. Με νέα συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών οι οποίοι αντιτίθενται στην προοπτική κατεδάφισής του προκειμένου να ανεγερθεί συγκρότημα πολυτελών κατοικιών.

Κεντρικός ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν ο γερμανικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Χάσελχοφ, γνωστός από τους ρόλους του στον «Ιππότη της Ασφάλτου» και το «Baywatch», ο οποίος διατηρεί στενή σχέση με το Βερολίνο από το 1989, όταν, λίγους μήνες μετά την πτώση του Τείχους, τραγούδησε μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου σε κοινό 500.000 ανθρώπων το τραγούδι του «Looking for Freedom» («Αναζητώντας την ελευθερία»).

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline