Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  05:12:23

Τσιόδρας: Θετικό πως για την ώρα δεν έχει παρατηρηθεί πίεση στο σύστημα υγείας -«Ελπίζω να μη λυγίσουμε»

Καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνονται, μόνο την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 121 νέους ασθενείς της Covid-19, ο Σωτήρης Τσιόδρας απευθύνθηκε και πάλι στον ελληνικό λαό με νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη της νόσου στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως η επιτροπή είναι ανήσυχη με την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ εξήγησε πως πλέον ο ρυθμός μετάδοσης, το λεγόμενο Ρ0 βρίσκεται πλέον στο 1.
«Κάθε κρούσμα δίνει κατά μέσο όρο άλλο ένα. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα οδηγούμαστε σε αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε πως δεν διαφαίνεται το Ρ0 να κινηθεί σε τιμή υψηλότερη του 1. «Παρ' όλα αυτά, ο κίνδυνος υπάρχει», είπε ο λοιμωξιολόγος. «Πρέπει να ρίξουμε το Ρο κάτω από το 1 με περισσότερη ευαισθησία από όλους μας», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Η θετική είδηση από τα δεδομένα της επιδημίας του κορωνοϊού

Σύμφωνα με όσα είπε ο λοιμωξιολόγος, το θετικό για την ώρα είναι πως δεν έχει παρατηρηθεί πίεση στο σύστημα υγείας. «Σημειώνουμε μικρή αύξηση στις νοσηλείες και τις ΜΕΘ» τόνισε ωστόσο.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, η οποία και δόθηκε στη δημοσιότητα λίγα λεπτά πριν την ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, αναφέρεται πως οι ασθενείς Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχονται πλέον σε 13. Ο αριθμός είναι αυξημένος σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, όταν στις ΜΕΘ της χώρας νοσηλεύονταν έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, 7 ασθενείς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα