Σάββατο 27 Απριλίου 2024  13:43:20

Η σημασία του εμβολιασμού

Για άτομα, ηλικίας άνω των 65 ετών,ι είναι σημαντικό, είναι εάν και εφόσον βγουν θετικοί στον κοροναϊό, «αμέσως να αναζητήσουν θεραπεία από τον γιατρό τους.

Υπάρχουν λοιπόν θεραπείες οι οποίες είναι είτε από το στόμα είτε ενδοφλέβια αν δεν μπορούν να πάρουν αυτό το φάρμακο από το στόμα το οποίο είναι για την Covid και πρέπει να το πάρουν όσο πιο νωρίς γίνεται. Το άλλο στοιχείο είναι, επειδή έρχεται ο εμβολιασμός, θα πρέπει να πάνε να κάνουν το εμβόλιο γιατί αυτό μειώνει και τις παρενέργειες, τις πιθανότητες δηλαδή κάποιος να κάνει και θρομβώσεις αλλά και εμβολές».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε πως «δεν σημαίνει ότι όποιος εμβολιάζεται έχει μηδενική πιθανότητα να κάνει εμβολή. Απλά έχει πολύ χαμηλότερη πιθανότητα να κάνει εμβολή από έναν που δεν είναι εμβολιασμένος».
«Έχουν παρατηρηθεί», είπε, «πνευμονικές εμβολές και σε νεότερα άτομα δηλαδή και σε άτομα που ήταν 40 και 50 ετών».

Ανέφερε ότι τα «συμπτώματα της εμβολής είναι αιφνίδιος πόνος στο θώρακα ή ακόμα και αιφνίδια δύσπνοια» και πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι ασθενείς «θα πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο για να γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις».
Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «τα εμβόλια της γρίπης και τα εμβόλια της Covid-19 θα πρέπει να κάνουν οι ευάλωτες ομάδες». Σημείωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα ο εμβολιασμός για την Covid-19 με τα επικαιροποιημένα εμβόλια και πως οι ευάλωτες ομάδες «θα πρέπει να συμβουλευτούν τους γιατρούς τους για να πάνε να κάνουν αυτά τα εμβόλια οπωσδήποτε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline