Σάββατο 27 Απριλίου 2024  17:18:06

«Έκθεση Προόδου» με αυτοέπαινο της Τουρκίας

«Έκθεση Προόδου» για την πορεία της Τουρκίας το 2012 έδωσε στην δημοσιότητα ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς.

 

Η έκθεση περιέχει αυτοεπαίνους του καθεστώτος Ερντογκάν σε θέματα δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών. Η αυτοεπαινετική έκθεση έγινε αναγκαστικά και σκόπιμα , για να τονίσει ότι ή αντίστοιχη έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Οκτώβριο ήταν «υποκειμενική, αβάσιμη και μεροληπτική».

Ο κ. Μπαγίς στην έκθεση απαριθμεί τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια συνολικά στην Τουρκία και όχι σε επιμέρους αρνητικά γεγονότα και πρακτικές των τελευταίων δύο χρόνων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν αρνείται την εντυπωσιακή πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ορισμένους τομείς, αλλά επισημαίνει τα όσα υπολείπονται να γίνουν και είναι πολλά, για να θεωρηθεί η Τουρκία σύγχρονη πολιτική και κοινωνική δημοκρατία..

«Ο χθεσινός ασθενής της Ευρώπης ανένηψε και τώρα είναι σε θέση να γράφει ιατρικές συνταγές για την σημερινή Ευρώπη» δήλωσε μεγαλόστομα ο κ. Μπαγίς.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline