Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024  06:41:57

Δεν πέρασε ο «τσαμπουκάς» του Σουλτάνου για τη κηδεία του Μοχάμεντ Άλι: Ενοχλημένος ο Ερντογάν, επέστρεψε στην Τουρκία χωρίς καν να παρευρεθεί στην τελετή. Κύριο

Πολλά ξένα αλλά και ελληνικά ΜΜΕ έπεσαν θύματα κατευθυνόμενων διαρροών από την Άγκυρα ότι δήθεν παρακάλεσε τον Ερντογάν η οικογένεια να παραστεί στην επίσημη τελετή της κηδείας, να εκφωνήσει επικήδειο και με τον Μπίλ Κλίντον κλπ. Δύο κείμενα της 6 Ιουνίου και της 10ης Ιουνίου χθες, αποδεικνύουν την παραπλανητική μεθόδευση.

6. Ιουνίου 2016.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα συμμετάσχει και στις αναμνηστικές τελετές, εκφωνώντας λόγο, όπως του ζήτησε η οικογένεια του μποξέρ-θρύλου
Ο θάνατος του σπουδαιότερου πυγμάχου στην ιστορία του μποξ, Μοχάμεντ Άλι αποτέλεσε ένα γεγονός με παγκόσμιες διαστάσεις. Ο Κάσιους Κλέι, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά του, με το οποίο έγινε γνωστός σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενημέρωσε την οικογένεια του Μοχάμεντ Άλι, ότι θα δώσει το «παρών» στην κηδεία που θα πραγματοποιηθεί στο Κεντάκι των ΗΠΑ, στις 9 Ιουνίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 8 Ιουνίου, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της οικογένειας του σπουδαίου αθλητή, ο οποίος έχασε τη μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον σε ηλικία 74 ετών. Ο Ερντογάν θα συμμετάσχει επίσης, στις αναμνηστικές τελετές που θα λάβουν χώρα, ενώ έκανε αποδεκτό το αίτημα της οικογένειας να βγάλει έναν λόγο, μαζί με άλλους σπουδαίους προσκεκλημένους.

Ο Μοχάμεντ Άλι «έφυγε» το Σάββατο στις 3 Ιουνίου, δίνοντας άνιση μάχη με τη νόσο για 32 ολόκληρα χρόνια. Υπήρξε ο σπουδαιότερος αθλητής του μποξ, ένας πραγματικός θρύλος, ο οποίος άλλαξε το ρου της ιστορίας του αθλήματος. Η κηδεία του θα πραγματοποιεί στις 9 Ιουνίου, στο Λούισβιλ του Κεντάκι.
10.6.2016.Μοχάμεντ Άλι: Ενοχλημένος ο Ερντογάν, επιστρέφει στην Τουρκία χωρίς να παρευρεθεί στην κηδεία
84
Τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώσει την έντονη δυσαρέσκειά του, αλλά και να αποχωρήσει χωρίς να παρευρεθεί στην κηδεία του Αμερικανού πυγμάχου;

Ιούνιος 10 2016 14:29

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επρόκειτο να παρευρεθεί στην κηδεία τουΜοχάμεντ Άλι, αποφάσισε να συντομεύσει την παραμονή του στο Λούιβιλ (Κεντάκι, κεντρικές ΗΠΑ), ενοχλημένος από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι οργανωτές, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι οργανωτές είχαν ήδη αρνηθεί στον Ερντογάν, πριν από την επίσκεψή του, να πάρει τον λόγο κατά την τελετή που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα.
Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας, ο οποίος συνοδεύεται από τον γαμπρό του, τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι υπουργός Ενέργειας, συμμετείχε χθες Πέμπτη στην αγρυπνία για τον Μοχάμεντ Άλι και στη συνέχεια αποφάσισε ξαφνικά να συντομεύσει την παραμονή του, που αρχικά επρόκειτο να παραταθεί μέχρι σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet Daily News, η οποία επικαλείται πηγές στο προεδρικό γραφείο, ο Ερντογάν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα επειδή δεν του επέτρεψαν να αποθέσει στο φέρετρο του πυγμάχου ένα κομμάτι μαύρου υφάσματος διακοσμημένου με στίχους από το Κοράνι, την Κίσουα, που καλύπτει την Κάαμπα, την κυβική κατασκευή στο κέντρο του μεγάλου τεμένους της Μέκκας.
Εξάλλου φαίνεται πως υπήρξε κάποια διένεξη ανάμεσα στους σωματοφύλακες του αρχηγού του τουρκικού κράτους και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στο περιθώριο της κηδείας, σύμφωνα με την εφημερίδα και το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο Μοχάμεντ Άλι τιμάται σ' ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο επειδή το 1964 ασπάστηκε τη μουσουλμανική πίστη και υπερασπίσθηκε σ' όλη τη ζωή του τις ειρηνικές και παγκόσμιες αξίες του ισλάμ.

Το ταξίδι του Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται από τους αντιπάλους του για απολυταρχικές τάσεις, είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία, η οποία επλήγη αυτή την εβδομάδα από βομβιστικές επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι κούρδοι αντάρτες και οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους, ενώ ενίσχυσαν περαιτέρω τις ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline