Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:57:51

Νέα μόδα σε ηλεκτρονικά και Διαδίκτυο. Μεγάλη η ζήτηση για τα Nintendo Swich με 300 δολάρια. Στην Ελλάδα με 338 ευρώ. Κύριο

Συνεχή αύξηση παρουσιάζουν οι ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα. Οι προτιμήσεις σε ποιά προϊόντα .Οι κατηγορίες καταναλωτών-αγοραστών.

Ρεπορτάζ αγοράς για ρεκόρ πωλήσεων της νέας κονσόλας σε Ιαπωνία, Ευρώπη και ΗΠΑ. Μικρό αλλά ανερχόμενο το ενδιαφέρον για το νέο γκάτζετ στην Ελλάδα.

Tα Nintendo Swich σε προθήκες καταστήματος του Τόκιο

Η Nintendo Switch, η νέα κονσόλα παιχνιδιών της ιαπωνικής εταιρείας, έγινε το ηλεκτρονικό γκάτζετ με τις ταχύτερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τριήμερο της κυκλοφορίας του σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται «αρκετές αναφορές πωλήσεων».

Το ειδικευμένο στα ηλεκτρονικά παιχνίδια περιοδικό Famitsu, για παράδειγμα, αναφέρει ότι τις πρώτες τρεις ημέρες κυκλοφορίας της κονσόλας στην Ιαπωνία, το γκατζετάκι πούλησε πάνω από 330.000 μονάδες, μακράν περισσότερες από την προηγούμενη κονσόλα της Nintendo, Wii U.

Μέσα ενημέρωσης από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι και στις δύο αυτές μεγάλες αγορές οι πωλήσεις του Nintendo Switch είναι επίσης πολύ ισχυρές. Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph αναφέρει ότι το νέο προϊόν της Nintendo έχει καλύτερη εμπορική πορεία στην Ευρώπη από όλα τα προηγούμενα προϊόντα της εταιρείας.
Όσο για τη New York Times, δημοσιεύει δηλώσεις του επικεφαλής της Nintendo America, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το Switch είναι πιο περιζήτητο από το Nintendo Wii, το οποίο κυκλοφόρησε το 2006 και συνολικά έχει πωλήσει πάνω από 100 εκατομμύριο κονσόλες.

Σημειωτέον ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα στοιχεία για τις πωλήσεις της νέας κονσόλας Switch πριν από τον Απρίλιο.

Χαρακτηριστικό του Nintendo Switch είναι ότι πρόκειται για μια κονσόλα διπλής χρήσεως. Μοιάζει με μια κοινή ταμπλέτα που διαθέτει δύο χειριστήρια δεξιά και αριστερά, μπορεί όμως να την χρησιμοποιήσει κανείς και εν κινήσει (στο μετρό ή στο λεωφορείο) αλλά και στο σπίτι, καθώς σταθεροποιείται εύκολα.
Συνεχή αύξηση παρουσιάζουν οι ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα. Οι προτιμήσεις σε ποιά προϊόντα .Οι κατηγορίες καταναλωτών-αγοραστών.
Aύξηση σε μια χρονιά με πτώσεις και μειώσεις στην κατανάλωση, στην αγορά, στη διαφημιστική αγορά
0
Το περασμένο έτος καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 25% του ποσοστού των καταναλωτών που έχουν αγοράσει κάποιο προϊόν μέσω Διαδικτύου

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στα ηλεκτρονικά καταστήματα προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους, ειδικά για προϊόντα παντοπωλείου και σουπερμάρκετ, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας το ποσοστό ηλεκτρονικών πωλήσεων στο λιανεμπόριο τροφίμων παραμένει χαμηλό σε σχέση με άλλες αγορές, εντούτοις το 2016 καταγράφηκε σημαντική αύξηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη ετήσια έρευνα καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ που διενεργήθηκε σε δείγμα 2.000 ατόμων, το περασμένο έτος καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 25% του ποσοστού των καταναλωτών που έχουν αγοράσει κάποιο προϊόν μέσω Διαδικτύου, από το 16% στο 20%. Παράλληλα, το 30% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι προτίθενται να αγοράσουν κάποιο προϊόν από ηλεκτρονικό κατάστημα, που κανονικά θα αγόραζαν από το σουπερμάρκετ. Επιπλέον, το ηλεκτρονικό εμπόριο διεθνώς για τα είδη σουπερμάρκετ βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά μερίδια αγοράς, ωστόσο παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αξιόλογη ανάπτυξη, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2018.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αύξηση αυτή στις διαδικτυακές αγορές είναι αποτέλεσμα ποικίλων παραγόντων, όπως οι αλλαγές στις αγοραστικές συνήθειες. Επιπλέον, η αύξηση της χρήσης νέων τεχνολογιών και η αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων για πληροφόρηση, σύγκριση τιμών και εύρεση προσφορών αποτελούν επίσης σημαντικούς παράγοντες. Στην ελληνική αγορά η αύξηση αυτή σχετίζεται τόσο με την πρόθεση αγοράς μέσω Διαδικτύου όσο και με τη γενικότερη χρήση του Ίντερνετ ως μέρος της διαδικασίας αγοράς. Συγκεκριμένα το 52% των καταναλωτών πραγματοποιεί πλέον αναζητήσεις στο Διαδίκτυο για τις τιμές των προϊόντων προτού μεταβεί στο φυσικό κατάστημα για τις αγορές. Παράλληλα, μεγάλη είναι η αύξηση της χρήσης χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, κυρίως εξαιτίας των capital controls, αφού σχεδόν 2 στους 3 καταναλωτές δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν πλέον πολύ συχνότερα το πλαστικό χρήμα για τις αγορές τους.

Όσον αφορά το προφίλ των καταναλωτών που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές είναι κυρίως νέοι οικογενειάρχες με μικρά παιδιά, νεαρά ζευγάρια ή εργένηδες που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς και «κυνηγοί» προσφορών. Τα προϊόντα που προτιμούν να αγοράζουν μέσω Διαδικτύου είναι κυρίως προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά, καθαριστικά για το σπίτι, βρεφικά είδη και είδη για κατοικίδια και δευτερευόντως αναψυκτικά, καφέδες και συσκευασμένα τρόφιμα.

Η 24MEDIA, το μεγαλύτερο δίκτυο ψηφιακών μέσων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ, διοργανώνει στις 28 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το νέο συνέδριο της σειράς Game Changer, με θέμα "Digital Growth". Το Συνέδριο θα τονίσει στρατηγικές και θα εξειδικεύσει τους τομείς παρέμβασης, στους οποίους θα πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια, έτσι ώστε η χώρα μας να ενταχθεί με αξιώσεις στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη.
Περισσότερα για τη θεματολογία και τους ομιλητές του Συνεδρίου, καθώς και για το πώς μπορείτε, να εξασφαλίσετε το εισιτήριό σας, μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Game Changer.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline