Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024  19:56:06

Η Harley-Davidson του πάπα Φραγκίσκου

Πολλαπλάσια αξία από την υλική της. Μια μηχανή Harley-Davidson που ανήκε στον πάπα Φραγκίσκο πουλήθηκε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς έναντι του ποσού των 210.000 ευρώ, δέκα φορές επάνω από την εκτιμώμενη αξία της.

 

Η τιμή εκκίνησης της παπικής μηχανής στη δημοπρασία που έγινε στο Παρίσι ήταν 20.000 ευρώ. Ωστόσο, πολύ γρήγορα ξέσπασε πόλεμος προσφορών μεταξύ των επίδοξων αγοραστών, που συμμετείχαν στη δημοπρασία μέσω του Διαδικτύου και τηλεφωνικά, οι οποίοι ανέβαζαν στα ύψη την τιμή.

Ο τελικός «νικητής» έκανε την προσφορά του μέσω του Διαδικτύου. «Κάποιος αισθάνεται πολύ γενναιόδωρος», αστειεύτηκε ο δημοπράτης, ανακοινώνοντας ότι τα 210.000 ευρώ αποτελούν νέο ρεκόρ για το συγκεκριμένο μοντέλο μηχανής. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε.
Η μηχανή Dyna Super Glide Custom του 2013 φέρει την υπογραφή του πάπα -το όνομα «Francesco»- στη δεξαμενή καυσίμου. Ο ποντίφικας πάντως ούτε την αγόρασε, ούτε την χρησιμοποίησε: του την έκανε δώρο μια ομάδα εραστών των Harley οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί του τον περασμένο Ιούνιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline