Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  03:22:14

Προκαλεί ευρύτερα πάλι ο μεγαλομανής εθνικιστής και δήθεν σοσιαλιστής Πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα (αντιπρόεδρος στην άλλοτε Σοσιαλιστική Διεθνή του Γιωργάκη). Θέλει... ενοποίηση Αλβανίας – Κοσσόβου και τη δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας. Κύριο

Εντι Ράμα: Αδιαφορεί για τις αντιδράσεις των Βρυξελλών στα περί ενοποίησης Αλβανίας – Κοσσόβου, δοκιμάζοντας αντοχές και ανοχές. Επιδίωξη, που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο Μεγάλης Ιδέας, που περιλαμβάνει μέτρα κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και αλυτρωτικές αξιώσεις μέχρι για τους γερμανοντυμένους Τσάμηδες επί κατοχής.

-Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, απέστειλε νότα διαμαρτυρίας στην αλβανική πρεσβεία στο Βελιγράδι, για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για εθνική ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας.

Στην νότα διαμαρτυρίας αναφέρεται ότι «οι απόψεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας είναι απαράδεκτες για τη Σερβία. Αποτελούν μια άλλη προκλητική δήλωση απο ανώτατους εκπροσώπους της αλβανικής πολιτικής, η οποία προκαλεί να επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας και απειλεί τη σταθερότητα στην περιοχή».

Στην νότα αναφέρεται, επίσης, ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, απέστειλε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, και έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες σε όλες τις αποστολές και πρεσβείες στο εξωτερικό.

Οι δηλώσεις Ράμα στα μέσα ενημέρωσης της Πρίστινας, ότι το Κόσσοβο και η Αλβανία θα ενωθούν με τον κλασικό τρόπο εάν η ΕΕ δεν ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση και την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους Κοσσοβάρους πολίτες, προκάλεσαν αντιδράσεις και από εκπροσώπους της ΕΕ και η εκπρόσωπός της, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, τις χαρακτήρισε απαράδεκτες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline