Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  17:22:42

Σε νέα εγχείρηση για καρκίνο θα υποβληθεί ο Ούγκο Τσάβες

Στην Κούβα θα επιστρέψει την Κυριακή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για να υποβληθεί εκ νέου σε εγχείρηση.

Αν και μόλις επέστρεψε στη χώρα του από την Κούβα, όπου βρισκόταν για θεραπείες, την Παρασκευή, σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον λαό, ο Τσάβες είπε ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα εγχείρηση, καθώς ανιχνεύτηκαν νέα κακοήθη κύτταρα στην ίδια περιοχή.

Στο διάγγελμά του κατονόμασε τον Αντιπρόεδρο Νίκολας Μαδούρο ως αντικαταστάτη του, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, ενώ τον έχρησε και διάδοχό του σε περίπτωση που τον προδώσει η υγεία του και η χώρα πάει σε νέες εκλογές: «(Ο Νίκολας Μαδούρο) είναι ένας ολοκληρωμένος επαναστάτη, έναν άνδρας με μεγάλη εμπειρία, παρά το μικρό της ηλικίας του, με μεγάλη αφοσίωση και ικανότητα για δουλειά».

Η πρώτη εγχείρηση του Τσάβες (στην περιοχή της λεκάνης, χωρίς να ανακοινωθεί το είδος του καρκίνου) πραγματοποιήθηκε μετά την διάγνωση τον Ιούνιο του 2011 και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2012. Τον Μάιο ανακοίνωσε την πλήρη ανάρρωσή του, αλλά μετά την επανεκλογή του στην προεδρία τον Οκτώβριο η υγεία του κλονίστηκε και πάλι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline