Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  14:13:04

150.000 πιστοί στην ομιλία του Πάπα

Ήταν χιλιάδες, ανάμεσά τους πολλοί νέοι και νέες. Πάνω από 150.000 ήταν οι πιστοί, που συνέρρευσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Ήταν μια από τις τελευταίες ομιλίες του Πάπα.

Στην ομιλία του, ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στους πειρασμούς του Ιησού, τονίζοντας ότι «ο μεγαλύτερος πειρασμός σήμερα σχετίζεται με τον κίνδυνο να μην κατανοηθεί το πραγματικό μήνυμα του Θεού, δίνοντας υπερβολικό βάρος στο κυνήγι της διασημότητας και στα υλικά αγαθά».

«Στις κύριες στιγμές της ζωής, έχουμε μπροστά μας ένα σταυροδρόμι: θέλουμε να ακολουθήσουμε το εγώ ή τον Θεό; Το ατομικό συμφέρον ή το πραγματικό καλό», διερωτήθηκε ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ ο οποίος τάχθηκε και υπέρ της «ανανέωσης της Εκκλησίας».

Σύμφωνα με σχολιαστές, οι αναφορές αυτές συνδέονται και με την επιλογή του πνευματικού πατέρα των Ρωμαιοκαθολικών να παραιτηθεί στο τέλος του μήνα και να ζήσει σε μοναστήρι, μέσα στο Βατικανό.

Στις 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία γενική ακρόαση των πιστών από τον πάπα -στην πλατεία του Αγίου Πέτρου- κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει εντυπωσιακή συμμετοχή καθολικών από όλο τον κόσμο.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline