Σάββατο 27 Απριλίου 2024  20:22:18

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Οι ΗΠΑ θα γίνουν η φτωχότερη χώρα στον κόσμο»

«Καμπανάκι» Κιγιοσάκι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. «Αρχής γενομένης από σήμερα, η Αμερική θα γίνει η φτωχότερη χώρα στον κόσμο», προειδοποιεί ο αμερικανός επιχειρηματίας Ρόμπερτ Κιγιοσάκι, ένθερμος πολέμιος των πολιτικών της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Ο Κιγιοσάκι, συγγραφέας του βιβλίου «Rich Dad Poor Dad», έδωσε συνέντευξη στο Finance Yahoo ενώ βρισκόταν στην Ινδία για το Growth Summit India 2023 τον Σεπτέμβριο. Και αναφέρθηκε εκτενώς στην επίσκεψή του στη Βομβάη: «Πηγαίνω πάντα σε φτωχογειτονιές. Αυτή τη φορά λοιπόν, πήγα στις φτωχογειτονιές της Βομβάης. Και κοιτάζω, μιλάω σε ανθρώπους. Αλλά αυτό που σοκάρει τους περισσότερους είναι ότι η Αμερική δεν είχε ποτέ τέτοιες φτωχογειτονιές. Σήμερα οι φτωχογειτονιές είναι παντού σε όλη την Αμερική». «Οι φτωχογειτονιές της Βομβάης εξαπλώνονται σε όλη την Αμερική», πρόσθεσε.

Ο Κιγιοσάκι ανέλυσε διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας των τριών αγαπημένων του επενδύσεων. Μίλησε επίσης για ευρύτερα θέματα όπως η μεταβαλλόμενη δυναμική των παγκόσμιων οικονομικών και η θέση του δολαρίου ΗΠΑ ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

Πτωτικές απόψεις για το δολάριο
Ο Κιγιοσάκι έχει συχνά εξισώσει το δολάριο ΗΠΑ με χαρτί υγείας και αναφέρεται στο νόμισμα fiat ως πλαστό. Διευκρινίζοντας πώς βλέπει τον πλούτο, αναφέρθηκε στον χρυσό ως «χρήμα του Θεού, στο Bitcoin ως χρήμα των ανθρώπων και στο δολάριο fiat ως ψεύτικο χρήμα».

Οι αγαπημένες επενδύσεις του
Ο αμερικανός επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι κατέχει περίπου 60 Bitcoin, αλλά προειδοποίησε τους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων να μην «μπλέκουν με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση». Αντίθετα, δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της επένδυσης σε φυσικά και υλικά περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός και το ασήμι.
Ενώ το νόμιμο χρήμα μπορεί να παραχθεί σε απεριόριστες ποσότητες, τα πολύτιμα μέταλλα έχουν μια εγγενή έλλειψη, γεγονός που τα καθιστά πολύτιμο αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού.

Ο Κιγιοσάκι προτιμά τον φυσικό χρυσό και το ασήμι, αλλά οι επενδυτές έχουν πολλές επιλογές για να εκτεθούν σε πολύτιμα μέταλλα. Τα ακίνητα είναι μια άλλη από τις αγαπημένες επενδυτικές του κατηγορίες. Όταν απάντησε σε μια ερώτηση του podcaster σχετικά με την αγορά ενός σπιτιού έναντι της ενοικίασης ενός σπιτιού, ο αμερικανός επιχειρηματίας είπε ότι έχει 15.000 σπίτια.
Η τρίτη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στη λίστα με τα αγαπημένα του είναι το πετρέλαιο, το οποίο χαρακτηρίζει ως τη «ζωή των πολιτισμών».
Αλλά αντί να κατέχει μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών, προτιμά απτές επενδύσεις όπως πετρελαιοπηγές.

Ποιος είναι ο Κιγιοσάκι
Ο Ρόμπερτ Τόρου Κιγιοσάκι είναι Αμερικανός επενδυτής, επιχειρηματίας, συγγραφέας, οικονομολόγος και οικονομικός σχολιαστής. Έχει γράψει πάνω από 26 βιβλία, τα οποία ξεπερνούν σε πωλήσεις τα 41 εκατομμύρια αντίτυπα.
Τρία από τα βιβλία του, ήταν νούμερο ένα σε πωλήσεις (10 best-seller) ταυτόχρονα στην The Wall Street Journal, USA Today και στους New York Times.

Ως συνήγορος χρηματοοικονομικών γνώσεων, ο Κιγιοσάκι είναι υποστηρικτής της επιχειρηματικότητας, της επιχειρηματικής γνώσης, των επενδύσεων και της χρηματοοικονομικής ορολογίας που θα έπρεπε να διδάσκονται σε σχολεία σε ολόκληρο τον κόσμο Επίσης διαχειρίζεται το δικό του blog, είναι οικοδεσπότης στο δικό του youtube channel, το οποίο ονομάζεται The Rich Dad Channel, και σε ραδιοφωνική εκπομπή που έχει τον τίτλο Rich Dad Radio Show και διατηρεί δική του στήλη στο Yahoo Finance, όπου γράφει τις δικές του επιχειρηματικές προσπάθειες και τη δική του προοπτική σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, τις επενδύσεις, τις επιχειρήσεις, τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τη διαχείριση των χρημάτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline