Σάββατο 27 Απριλίου 2024  02:22:28

Η πρωταγωνίστρια Νικόλ Κίντμαν για το σπουδαίο φιλμ του Στάνλευ Κιούπρικ «Μάτια ερμητικά κλειστά»: «Η συμφωνία που έκανα με τον σκηνοθέτη για τις γυμνές σκηνές». Κύριο

Το σπουδαίο φίλμ Μάτια Ερμητικά Κλειστά (πρωτότυπος τίτλος: Eyes Wide Shut) είναι αμερικανική - βρετανική ερωτική ταινία θρίλερ- ψυχολογίας, του 1999.

Η σκηνοθεσία και η παραγωγή της ταινίας έγινε από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Πρόκειται για την τελευταία ταινία του σκηνοθέτη, καθώς πέθανε τέσσερις μέρες, αφότου παρουσίαζε την τελική μορφή της ταινίας στα στούντιο της Warner Bros.Το σενάριο γράφτηκε από τον ίδιο και τον Φρέντερικ Ράφαελ, ωστόσο η έμπνευση του σεναρίου προέρχεται από το μυθιστόρημα Traumnovelle, του Άρτουρ Σνίτσλερ. Η ταινία διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη και περιστρέφεται γύρω από την περίεργη και επικίνδυνη περιπλάνηση του ιατρού Μπιλ Χάρφορντ, όταν μαθαίνει ότι η γυναίκα του σκέφτηκε να τον παρατήσει για έναν άλλον άντρα, ένα χρόνο πριν, καθώς και τη μεταξύ τους σχέση.

Η παραγωγή της ταινίας διήρκεσε πάρα πολύ καιρό, τόσο που κατέχει θέση στο βιβλίο Γκίνες στη σχετική λίστα, τα γυρίσματα κράτησαν 400 μέρες.
τ. Η ταινία απέσπασε καλές κριτικές, και οι εισπράξεις της έφτασαν τα 162$ εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ωστόσο, οι αρκετές σεξουαλικές σκηνές που περιλαμβάνει το κατέστησαν ακατάλληλο στις ΗΠΑ.

Η ταινία του εμβληματικού Στάνλεϊ Κιούμπρικ είχε προκαλέσει σάλο με τις προκλητικές σκηνές της, όταν βγήκε στις αίθουσες το 1999. Όμως ο χρόνος απέδειξε ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο φίλμ.
Δύο χρόνια πριν η Νικόλ Κίντμαν ζητήσει διαζύγιο από τον Τομ Κρουζ, οι δυο τους συμπρωταγωνιστούσαν στην πολυσυζητημένη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Μάτια Ερμητικά Κλειστά».

Η 53χρονη σήμερα βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων, στους New York Times για εκείνη την περίοδο της ζωής της και τη συνεργασία με τον εμβληματικό Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Η ίδια διέψευσε τις φήμες ότι ήταν ήδη έτοιμη τότε να χωρίσει με τον Τομ Κρουζ, και ότι ουσιαστικά ο ρόλος της στην ταινία είχε σχέση με την πραγματικότητα της ζωής της.
Στην ταινία που κυκλοφόρησε το 1999 οι δύο πρώην σύζυγοι υποδύονταν ένα ζευγάρι που εξερευνά τον γάμο τους και την απιστία.

«Σίγουρα, δεν το αντιλήφθηκα έτσι. Ήμασταν ευτυχισμένοι στο γάμο μας τότε. Πηγαίναμε σε αγώνες καρτ. Νοικιάζαμε ένα μέρος και πηγαίναμε να τρέξουμε με καρτ στις 3 το πρωί. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ίσως δεν έχω την ικανότητα να κοιτάξω πίσω και να το αναλύσω. Ή δεν θέλω να το κάνω» είπε.

Η Νικόλ Κίντμαν εξήγησε επίσης πως η ίδια είχε τον τελευταίο λόγο για τις ερωτικές και γυμνές σκηνές που θα έμπαιναν στην ταινία, στο τελικό μοντάζ.

«Όταν πήγα να συνεργαστώ με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, μου είπε: "Θέλω εντελώς γυμνό", και του απάντησα: "Δεν ξέρω". Οπότε καταλήξαμε σε μια συμφωνία, που μπήκε στο συμβόλαιό μου. Θα μου έδειχνε τις γυμνές σκηνές πριν μπουν στην ταινία. Έτσι θα ένιωθα ασφαλής. Δεν είπα όχι σε καμία από αυτές. Ήθελα να βεβαιωθώ πως δεν θα ήμουν εγώ να στέκομαι απλώς εκεί γυμνή και όλοι γύρω μου να με κοροϊδεύουν. Ήμουν προστατευμένη, οπότε κατάφερα να εξερευνήσω έναν περίπλοκο γάμο και τον τρόπο που ο χαρακτήρας του Τομ κάνει αυτές της σκηνές ζήλιας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline