Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  10:06:12

«The Crown»: Να ξεκαθαριστεί πως πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας ζητά η βρετανική κυβέρνηση

Αναστάτωση, στους κύκλους του Μπάκιγχαμ αλλά και στην βρετανική κυβέρνηση, έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται πρόσωπα και γεγονότα σχετικά με την βασιλική οικογένεια από την δημοφιλέστατη σειρά του Netflix «The Crown».

Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Όλιβερ Ντόουντεν, ζήτησε από το συνδρομητικό κανάλι να τοποθετήσει, πριν από κάθε επεισόδιο της σειράς, ειδική σήμανση που να διευκρινίζει πως πρόκειται για προιόν μυθοπλασίας.

«Είναι μια εξαιρετική δουλειά μυθοπλασίας, οπότε όπως συμβαίνει και με άλλες αντίστοιχες, το Netflix πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρο πως πρόκειται για μυθοπλασία. Χωρίς κάποιο μήνυμα, φοβάμαι πως μια γενιά θεατών που δεν έζησαν εκείνη την εποχή θα θεωρήσουν πως ό,τι γίνεται στη σειρά έχει συμβεί» ανέφερε ο Ντόουντεν σε συνέντευξή του στην Daily Mail.

Δεδομένου ότι η σειρά επικεντρώνεται στο πρόσωπο της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα αλλά της μεγάλης θεαματικότητας που καταγράφει σε παγκόσμιο επίπεδο, η επισήμανση αυτή θεωρήθηκε απαραίτητη.

Να σημειώσουμε εδώ πως με την άποψη της βρετανικής κυβέρνησης συντάσσεται και ο αδελφός της Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline