Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:02:56

«Κυνηγήστε το όνειρό σας» στην Ελλάδα, λέει το περιοδικό Forbes

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας του International Living με χαμηλό κόστος ζωής και καλές συνθήκες.

Πολλοί έχουν ονειρευτεί μια ζωή όπου δεν θα χρειάζεται να δουλεύουν. Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν μερικά μέρη στον κόσμο με τόσο φθηνό κόστος ζωής, ώστε ένας Αμερικανός μπορεί να μετακομίσει εκεί και να μη χρειάζεται πια να δουλεύει. Ενα από αυτά τα μέρη είναι η Ελλάδα. «Φέτος είναι η χρονιά για να κυνηγήσετε το όνειρο: Παρατήστε τη δουλειά σας και μετακομίστε σε ένα από τα φθηνότερα (και καλύτερα) μέρη για να ζήσετε στον κόσμο, μια χώρα με τόσο χαμηλό κόστος, ώστε ίσως μπορέσετε να σταματήσετε να εργάζεστε», γράφει το Forbes.

Το άρθρο στηρίζεται σε στοιχεία της International Living, η οποία δημοσιεύει τον Annual Global Retirement Index, με τα καλύτερα μέρη για να συνταξιοδοτηθεί κανείς. Ομως, όπως τονίζει το Forbes, αυτή η λίστα δεν είναι μόνο για συνταξιούχους. «Σκεφτείτε τις επιλογές σας στο εξωτερικό και τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται καλύτερα», λέει η Jennifer Stevens, της International Living. «Μπορείς, στην πραγματικότητα, να απαλλαγείς από το καθημερινό τρέξιμο. Οταν μπορείς να μειώσεις το κόστος ζωής σου στο μισό –ή και περισσότερο σε ορισμένα μέρη– έχεις πολλές δυνατότητες για καλύτερη ζωή. Εάν δεν χρειάζεται να εργάζεσαι τόσο σκληρά ή για τόσο πολλές ώρες, τότε έχεις την πολυτέλεια να περνάς τις μέρες σου όπως θέλεις, με άτομα των οποίων την παρέα απολαμβάνεις».

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση της λίστα του International Living με τα μέρη όπου κανείς μπορεί να τα κάνει όλα αυτά. Οπως σημειώνει το Forbes, είναι ένας νέος προορισμός που προστέθηκε φέτος στη λίστα. «Και, φυσικά, είναι ένα όμορφο μέρος και με καλό κόστος», λέει η Stevens. Πόσο κοστίζει η ζωή στην Ελλάδα για έναν Αμερικανό; «Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα ξεκινώντας από 1.900 δολάρια τον μήνα και ένα άτομο με περίπου 1.600 δολάρια», εξηγεί η Stevens. «Αλλά να έχετε κατά νουν ότι για μια ανανεώσιμη βίζα διαμονής πρέπει να δείξετε ότι διαθέτετε τουλάχιστον 2.000 ευρώ τον μήνα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline