Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:15:05

Τόμας Φλορ: Ο πεθερός του Φιλίππου πίσω από το χρυσό deal για το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας.

Ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο άνθρωπος πίσω από την αγοραπωλησία «μαμούθ» ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Ο Τόμας Φλορ συνοδεύει την κόρη του Νίνα πριν από τη γαμήλια τελετή της με τον Φίλιππο, γιο του πρώην Βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνο Β', στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αθήνας. 

Ο 63χρόνος Ελβετός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τόμας Φλορ, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας εκμίσθωσης ιδιωτικών αεροσκαφών VistaJet, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που κατέβαλε 18 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά διαμερίσματος επιφάνειας 320 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή των Ανακτόρων.

Ο Τόμας Φλορ είναι ο πεθερός του πρίγκιπα Φιλίππου, γιου του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Ο Φίλιππος παντρεύτηκε σε κλειστό κύκλο τον Δεκέμβριο του 2020 στο Saint-Moritz την κόρη του Τόμας Φλορ, Νίνα Ναστάσια Φλορ, ενώ κατόπιν παντρεύτηκε και στην Ελλάδα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Τα 18 εκατομμύρια ευρώ, που διαμορφώνουν τιμή 56.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για το διαμέρισμα, καταβλήθηκαν για παλαιάς κατασκευής ρετιρέ στην περιοχή των Ανακτόρων με θέα στο Καλλιμάρμαρο, στον Λυκαβηττό, στη Βουλή, στην Ακρόπολη αλλά και στο Σαρωνικό.
Διαθέτει το δικό του αποκλειστικό ασανσέρ και θεωρείται μακράν ένα από τα καλύτερα ακίνητα στην Αττική.

Παραμένει αδιευκρίνιστο κατά πόσον ο Τόμας Φλορ, του οποίου η περιουσία – σύμφωνα με το Forbes – το 2018 ξεπερνούσε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, αγόρασε το διαμέρισμα για δική του χρήση ή για την θυγατέρα του.

Το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας – 18 εκατ. ευρώ για 320 τ.μ. με θέα Ακρόπολη
Ο ακριβότερος δρόμος της Αθήνας
Δέκα εκατομμύρια ευρώ για την αγορά πολυτελούς διαμερίσματος σε διακεκριμένη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας, μικρότερης επιφάνειας από αυτό του Φλορ, καταβάλει η κατέβαλε αυτές τις μέρες σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» και ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος έμπορος μετάλλων και trader εμπορευμάτων, Τέλης Μυστακίδης.

Ο Μυστακίδης, που αυτή την περίοδο διαπραγματεύεται και την εξαγορά ποσοστού πλειοψηφικού ποσοστού στην ελληνική τράπεζα Aegean Baltic Bank (ABBank), έχει ελληνική και βρετανική ιθαγένεια, καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και η περιουσία του στα τέλη του 2022 -σύμφωνα με το Forbes- υπολογίστηκε στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το διαμέρισμα που φέρεται να εξαγόρασε τώρα βρίσκεται στην οδό Ηρώδου Αττικού, η οποία θεωρείται από πολλούς ως ο ακριβότερος δρόμος στην πρωτεύουσα.
Ξεκινά από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και καταλήγει στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, απέναντι από το Παναθηναϊκό Σταδίο, ενώ αποτελεί το ανατολικό όριο του Εθνικού Κήπου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline