Σάββατο 27 Απριλίου 2024  17:18:13

Τα ακριβότερα ακίνητα σε Μύκονο-Πόρτο Χέλι προς πώληση. Για 52 εκατ. του Πέτρου Κωστόπουλου και 32 εκατ. του Γιάννη Φράγκου

Τίμημα ενδεικτικό των αποτιμήσεων που διεκδικεί πλέον το υπέρ-πολυτελές ελληνικό real estate.

Προς πώληση έναντι 32 εκατομμυρίων προωθείται από κτηματομεσιτικά γραφεία η έπαυλη πού έχτισε προ πολλών ετών στο Πόρτο Χέλι ο εφοπλιστής Ιωάννης Φράγκος, αδερφός της Αγγελικής Φράγκου.

Πρόκειται για βίλα 3.200 τετραγωνικών μέτρων σε παραθαλάσσια οικόπεδο 26,5 στρεμμάτων. Το τίμημα είναι ενδεικτικό των αποτιμήσεων που διεκδικεί πλέον το υπέρ-πολυτελές ελληνικό real estateπου συναγωνίζεται ευθέως άλλες διακεκριμένες παραθαλάσσιες περιοχές των ευρωπαϊκών ακτών της Μεσογείου, επισημαίνουν πηγές της αγοράς.

Η βίλα συνολικής επιφανείας 3.209 τετραγωνικών μέτρων περιβάλλεται από κήπο 26,509 στρεμμάτων που καταλήγει σε μικρή παραλία με άμμο στο πλάι της οποίας βρίσκεται και προβλήτας ικανός να φιλοξενήσει θαλαμηγό. Το κεντρικό σπίτι, σύμφωνα με παρουσιάσεις κτηματομεσιτικών γραφείων, περιλαμβάνει μεγάλους χώρους υποδοχής, σαλόνι, επιπλέον καθιστικό, τραπεζαρία για 20 άτομα, δωμάτιο με μπιλιάρδο και ένα ακόμα playroom, γραφείο, δύο πλήρως εξοπλισμένες επαγγελματικές κουζίνες, 6 υπνοδωμάτια-σουίτες στο ίδιο επίπεδο, ένα ακόμα 7ο υπνοδωμάτιο-σουίτα όπως και τα 4 δωμάτια για το προσωπικό.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμα οικίσκος που λειτουργεί ως ξενώνας και ο οποίος αποτελείται από 5 επιπλέον υπνοδωμάτια-σουίτες και 4 ακόμα δωμάτια προσωπικού. Υπάρχουν δηλαδή συνολικά 12 δωμάτια και 8 δωμάτια προσωπικού. Το ακίνητο διαθέτει ασανσέρ και εξωτερικούς χώρους σκιασμένους με πέργκολες, 2 πισίνες που ενώνονται με ένα καταρράκτη, ένα γήπεδο τένις, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα γήπεδο μπάσκετ που χρησιμοποιείται και ως ελικοδρόμιο. Υπάρχει ακόμα γυμναστήριο, spa και κελάρι για κρασιά. Η βίλα του Γιάννη Φράγκου πωλείται σύμφωνα με πληροφορίες επιπλωμένη.

Το τίμημα των 32 εκατομμυρίων για το πολύ μεγάλο αυτό ακίνητο αντιπαραβάλλεται με τα 52 εκατομμύρια που ζητούν οι σημερινοί Γάλλοι ιδιοκτήτες της βίλας του άλλοτε εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου στα Χουλάκια της Μυκόνου, η οποία και έχει μικρότερη επιφάνεια αλλά και οικόπεδο. Τίμημα που κρίνεται έτσι από κτηματομεσιτικές πηγές ως υπερβολικό για την έκταση και το μέγεθος της νησιωτικής αυτής κατοικίας.

Το ακίνητο στο Πόρτο Χέλι ανήκε σύμφωνα με πληροφορίες σε συμφέροντα του Γιάννη Φράγκου και της δεύτερης συζύγου του Ζελιάνας Χωρέμη αλλά παραμένει άγνωστο το ακριβές σημερινό ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Ορισμένες πηγές αναφέρουν πως το σπίτι είχε μεταβιβαστεί εδώ και πολύ καιρό σε τρίτο σχήμα από τον εφοπλιστή προκειμένου να προστατευθεί από μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης πιστωτών των ναυτιλιακών του επιχειρήσεων.

Ο Ιωάννης Φράγκος είναι γιος του αείμνηστου Χιώτη εφοπλιστή Νίκου Φράγκου και αδελφός της Ελληνίδας εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου. Σε αντίθεση με την αδερφή του που ελέγχει μεγάλες εισηγμένες στη Wall Street ναυτιλιακές, φέρεται να αντιμετώπισε ανυπέρβλητες δυσκολίες στις ναυτιλιακές του δραστηριότητες κατά την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας ενώ τα τελευταία χρόνια περιήλθε σε δικαστική αντιπαράθεση στο Λονδίνο και με την αδερφή του γύρω από εταιρεία κοινών συμφερόντων τους, την οποία και έχασε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline