Κυριακή 28 Απριλίου 2024  01:24:37

Starbucks: Απεργιακές κινητοποιήσεις υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η εταιρεία αφαίρεσε τις διακοσμήσεις και τις σημαίες του «μήνα υπερηφάνειας» σε πολλά καταστήματα.

Περισσότερα από 150 καταστήματα Starbucks και 3.500 εργαζόμενοι θα απεργήσουν την επόμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε την Παρασκευή το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους baristas της αλυσίδας καφέ, αφού ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία είχε απαγορεύσει τη διακόσμηση του «μήνα υπερηφάνειας» στα καταστήματά της.

Το συνδικάτο Starbucks Workers United, υποστήριξε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η εταιρεία αφαίρεσε τις διακοσμήσεις και τις σημαίες σε πολλά καταστήματα, ενώ ορισμένοι εργαζόμενοι ανέφεραν το ίδιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Reuters.

Η θέση της Starbucks

Η Starbucks την Παρασκευή διέψευσε τους ισχυρισμούς ως «ψευδείς πληροφορίες». Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι δεν υπήρξε «καμία αλλαγή σε καμία πολιτική για αυτό το θέμα» και ότι εξακολουθούσε να ενθαρρύνει τους διευθυντές των καταστημάτων να γιορτάσουν τον μήνα υπερηφάνειας.

Οι εταιρείες των ΗΠΑ έχουν αντιμετωπίσει αυστηρή κριτική για τους εορτασμούς του «μήνα υπερηφάνειας». Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία λιανικής Target απέσυρε ορισμένα προϊόντα με θέμα LGBTQ από τα ράφια της μετά από αντιπαραθέσεις μεταξύ ορισμένων πελατών και εργαζομένων στα καταστήματά της.

Πανεθνική απεργία

Η Starbucks Workers United δήλωσε την Παρασκευή μέσω ενός tweet ότι το Seattle Roastery της εταιρείας – που βρίσκεται μόλις εννέα τετράγωνα από το πρώτο κατάστημα των Starbucks στην αγορά Pike Place – ηγείται της πανεθνικής απεργίας.
Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περίπου 2% στα 99,02 δολάρια στις προκαταρκτικές συναλλαγές.
Η Starbucks έχει δει τους υπαλλήλους σε περισσότερα από 300 καταστήματα να ψηφίζουν υπέρ του συνδικαλισμού από τα τέλη του 2021 ζητώντας καλύτερες αμοιβές και παροχές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline