Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024  22:20:46

Michelle Pfeiffer: Η σχέση της με το χρόνο – Τι κάνει για να νιώθει όμορφη

Η εξομολόγηση της επιτυχημένης ηθοποιού Michelle Pfeiffer, η less is more προσέγγιση στην ομορφιά που τη βοηθά να μεγαλώνει όμορφα και τι θα συμβούλευε τον εαυτό της αν ήταν 20 ετών.

Η64χρονη Michelle Pfeiffer έχει αγκαλιάσει με αγάπη τον χρόνο που περνά και αυτό βγαίνει προς τα έξω.
Επιτυχημένη ηθοποιός αλλά και πρωτοπόρος στο clean beauty – το brand αρωμάτων της, Henry Rose, ήταν η πρώτη συλλογή luxury αρωμάτων που εγκρίθηκε από την EWG (Environmental Working Group) – έχει υιοθετήσει μια πιο εκλεπτυσμένη και less is more προσέγγιση στην ομορφιά και αυτό, όπως εξομολογείται στη συνέντευξη που έδωσε στο Mindbodygreen, την βοηθάει να μεγαλώνει όμορφα.
To vita.gr, κράτησε ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις της γύρω από τις beauty συνήθειές της, πώς στράφηκε στο clean beauty και επιχειρηματικά αλλά και τι θα συμβούλευε σήμερα τον 20χρονο εαυτό της.

Η φιλοσοφία της για τα προϊόντα ομορφιάς

«Για μένα, η ομορφιά έχει να κάνει περισσότερο με την υγεία και την ευεξία παρά με συγκεκριμένα προϊόντα ή τάσεις.
Η ομορφιά ξεκινά με ένα υγιές μυαλό και σώμα, γι' αυτό προσπαθώ να δίνω προτεραιότητα στα βασικά όπως η υγιεινή διατροφή, ο ύπνος, η άσκηση και η ενυδάτωση.
Ποτέ δεν ήμουν λάτρης των προϊόντων ομορφιάς
Έχω ευαίσθητο δέρμα, οπότε όταν βρίσκω προϊόντα που λειτουργούν, δεν τα αλλάζω.
Το άρωμα, από την άλλη, είναι κάτι που μου άρεσε πάντα γιατί μού ξυπνά αναμνήσεις και τονώνει τη διάθεσή μου» αποκάλυψε η διάσημη ηθοποιός.

«Μέσα στα χρόνια σίγουρα έχουν αλλάξει τα προϊόντα που χρησιμοποιώ καθώς τα beauty brands γίνονται όλο και πιο εξωστρεφή ως προς τις συνθέσεις τους και έτσι ενημερώνομαι περισσότερο για τα συστατικά που χρησιμοποιούν. Στο παρελθόν έπρεπε να επιλέξω μεταξύ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας: τα προϊόντα που ήταν αποτελεσματικά, πιθανότατα ήταν και φορτωμένα με επιβλαβή συστατικά, ενώ τα πιο ασφαλή για το δέρμα προϊόντα απλώς δεν είχαν αποτέλεσμα. Σε μια προσπάθεια να βρω την ισορροπία, χρησιμοποιούσα τα αποτελεσματικά αλλά δυνητικά επιβλαβή προϊόντα τις ημέρες που είχα γύρισμα ή θα πήγαινα σε ένα event και στα ρεπό μου χρησιμοποιούσα τα πιο ασφαλή για την επιδερμίδα μου» μοιράστηκε η Michelle Pfeiffer.

Πότε στράφηκε στο clean beauty

«Όταν έγινα μαμά ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την έλλειψη διαφάνειας στα συστατικά των αρωμάτων. Η ασφάλεια εκείνη την περίοδο ήταν στο επίκεντρο της προσοχής μου κι έτσι άρχισα να δίνω περισσότερη προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιούσα. Έτσι, σταμάτησα να φοράω άρωμα και να χρησιμοποιώ προϊόντα που περιείχαν άρωμα, και αυτό πραγματικά περιόρισε τις επιλογές μου» εξήγησε η ίδια.
«Πάντα μου άρεσαν τα αρώματα και μου έλειπε να τα φοράω, γι' αυτό αναζήτησα ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις -εντελώς φυσικά αρώματα και αιθέρια έλαια-, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με την ποιότητα των εκλεκτών αρωμάτων που συνήθιζα να φοράω. Αυτό ήταν που πυροδότησε την ιδέα για το brand μου, Henry Rose.» αποκάλυψε.

Τι θα έλεγε στον 20χρονο εαυτό της

«Όπως πολλοί άνθρωποι, όταν ήμουν νεότερη, νόμιζα ότι ήμουν ανίκητη. Πέρασα τα νεανικά μου χρόνια με τσιγάρα και Coca-Cola πριν καταλάβω τελικά ότι έπρεπε να πάρω την υγεία μου πιο σοβαρά. Τα παιδιά μου ήταν ένα σημείο καμπής για εμένα – περίπου την ίδια περίοδο που έγινα μαμά, ο πατέρας μου διαγνώστηκε με καρκίνο και πέθανε λίγο αργότερα σε ηλικία 64 ετών. Ο καλύτερός μου φίλος διαγνώστηκε επίσης με καρκίνο και πέθανε -ο θάνατός τους άλλαξε τον τρόπο που βλέπω την υγεία» μοιράστηκε η Michelle Pfeiffer.

Η διάσημη ηθοποιός παραδέχτηκε μάλιστα ότι η αφέλεια που είχε στα 20 της ήταν ένας από τους λόγους που την έκαναν να παθιαστεί με την εκπαίδευση και τη διαφάνεια σε όλα τα πράγματα.
Κατά τη γνώμη της, η γνώση είναι πραγματικά δύναμη και οι καταναλωτές, ειδικά οι νεότεροι, έχουν το δικαίωμα να ξέρουν σε τι εκτίθενται όταν χρησιμοποιούν ένα προϊόν.

«Ανακάλυψα για πρώτη φορά το EWG όταν αναζητούσα πιο υγιεινά προϊόντα για εμένα και την οικογένειά μου. Ήταν πραγματικά η μόνη ουσιαστική πηγή πληροφοριών εκεί έξω εκείνη την εποχή για την επικινδυνότητα των συστατικών στα προϊόντα ομορφιάς κι εξακολουθεί να είναι.» τόνισε η ηθοποιός.
«Έτσι, η συμβουλή που θα έδινα στον νεότερο εαυτό μου – και σε όλους τους νέους – είναι να εκπαιδεύεστε διαρκώς, δεν είστε ανίκητοι και οι αποφάσεις που παίρνετε τώρα μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία και την ευημερία σας μελλοντικά.
Ευτυχώς, πλέον έχουμε τόσες πολλές πληροφορίες στα χέρια μας και είμαστε σε θέση να κάνουμε πιο συνειδητές επιλογές στη ζωή μας» συμβούλευσε η ίδια.

Τι την κάνει να νιώθει όμορφη

«Ο καλός ύπνος είναι ό,τι πρέπει για να νιώσω όμορφη. Επίσης, είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου όταν ζωγραφίζω. Είναι σαν διαλογισμός. Μου αρέσει να περνάω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου – είμαι τυχερή που το πιο αγαπημένο μου πρόσωπο είναι ο σύζυγός μου. Βασικά, αισθάνομαι πιο όμορφη όταν είμαι ευτυχισμένη» ανέφερε η ηθοποιός κλείνοντας τη συνέντευξη με τον πιο γλυκό τρόπο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline