Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024  23:15:48

Tένις: Ποιοι βγάζουν τα περισσότερα, σε ποια θέση είναι ο Τσιτσιπάς

Οι Κάρλος Αλκαράθ και Ίγκα Σβίατεκ ήταν οι μεγάλοι νικητές του φετινού Ρολάν Γκαρός. Ο Ισπανός σε έναν συγκλονιστικό τελικό, που διήρκησε 4 ώρες και 20 λεπτά, επικράτησε με 3-2 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και κατέκτησε για πρώτη φορά το Γαλλικό Όπεν.

Αντίθετα, η Πολωνή έκανε πλάκα απέναντι στην Τζασμίν Παολίνι και με 2-0 σετ πήρε για τρίτη σερί φορά τον τίτλο και τέταρτη συνολικά στην καριέρα της (σ.σ 2020, 2022, 2023, 2024).

Πόσα χρήματα έβγαλαν οι κορυφαίοι τενίστες – Πρώτος σε έσοδα ο Τζόκοβιτς, έβδομος ο Τσιτσιπάς
O Αλκαράθ και η Σβίατεκ έλαβαν επίσης και ένα πολύ σημαντικό χρηματικό έπαθλο, με τους δύο νικητές της φετινής διοργάνωσης να παίρνουν από 2.6 εκατ. δολάρια.

Χρήματα που φέρνουν την Πολωνή τενίστρια, που είναι σταθερά τους τελευταίους μήνες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξη της WTA, στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τα περισσότερα κερδισμένα χρήματα από τουρνουά στη φετινή σεζόν. Η Ίγκα Σβίατεκ με τους τίτλους που έχει κατακτήσει φέτος σε Ρολάν Γκαρός, Ντόχα, Ίντιαν Γουέλς, Μαδρίτη και Ρώμη, αλλά και με τις πορείες που έχει κάνει στα υπόλοιπα τουρνουά που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα, έχει συγκεντρώσει 6.683.749 δολάρια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η WTA.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η 23χρονη έχει κερδίσει 1.5 εκατ. δολάρια περισσότερα από τον δεύτερο, που είναι ο Γιάνικ Σίνερ, Νο.1 πλέον στην παγκόσμια κατάταξης της ATP, αλλά και σχεδόν 3 εκατ. δολάρια περισσότερα από την Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία είναι η δεύτερη τενίστρια που βρίσκεται στη σχετική λίστα.

Ο Ιταλός, που έχει πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και κατακτήσει φέτος το Αυστραλιανό Οπεν, αλλά και τα τουρνουά σε Μαϊάμι και Ρότερνταμ, έχει συλλέξει μέχρι τώρα 5.16 εκατ. δολάρια και είναι πίσω από την Ίγκα Σβίατεκ. Η Λευκορωσίδα από την άλλη πλευρά, είναι η δεύτερη γυναίκα της σχετικής λίστας, αλλά η πέμπτη συνολικά, έχοντας μαζέψει 3.7 εκατ. δολάρια. Υπενθυμίζουμε ότι η Αρίνα Σαμπαλένκα κατέκτησε το Αυστραλιανό Οπεν.
Ανάμεσα στον δεύτερο Ιταλό και στην 5η Λευκορωσίδα είναι οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Κάρλος Αλκαράθ. Στο Νο.2 ο Γερμανός με 4.63 εκατ. δολάρια και στο Νο.3 ο θριαμβευτής του Ρολάν Γκαρός με 4.52 εκατ. δολάρια στο ενεργητικό του στη φετινή σεζόν. O Ζβέρεφ μέχρι τώρα έχει κατακτήσει τον τίτλο στη Ρώμη και ήταν φιναλίστ στο Γαλλικό Οπεν, ενώ ο Ισπανός εκτός από το Ρολάν Γκαρός, έχει πάρει και το τρόπαιο στο Ίντιαν Γουέλς.

Στην 9η θέση ο Τσιτσιπάς

Στην 6η θέση βρίσκεται ο Κάσπερ Ρουντ με 3.16 εκατ. δολάρια ως prize money μέσα στο 2024, με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ να ακολουθεί με 2.88 εκατ. δολάρια. Στην 8η θέση είναι η φιναλίστ του φετινού Ρολάν Γκαρός, Τζασμίν Παολίνι με 2.8 εκατ. δολάρια και στην 9η ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 2.74 εκατ. δολάρια. Ο Ελληνας τενίστας κατέκτησε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο, που του έδωσε 919.000$ και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Παρίσι. Την 10άδα συμπληρώνει η Αμερικανίδα, Κόκο Γκοφ, με 2.59 εκατ δολάρια.
Δείτε τη σχετική λίστα:

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να βγήκε εκτός 10άδας, μετά τα αποτελέσματα στο Ρολάν Γκαρός, αλλά είναι ο 9ος σε χρηματικά έπαθλα μέσα στο 2024, σε άνδρες και γυναίκες.
Όσον αφορά στην Μαρία Σάκκαρη, η Ελληνίδα τενίστρια μέχρι τώρα έχει κερδίσει 1.569.100 από τις πορείες που έχει κάνει στα τουρνουά που έχει αγωνιστεί.
Υπενθυμίζουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί τα δύο από τα τέσσερα Grand Slam της φετινής σεζόν, με τους κορυφαίους τενίστες και τις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο να μετρούν πλέον αντίστροφα για το Γουίμπλεντον, το οποίο θα αρχίσει την 1η Ιουλίου.

jk8

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline