Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  04:20:06

Π. Λαφαζάνης:Πρέπει με συμβατότητα στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα προϋπόθεση και όρο, που βάζει ως πρόσχημα ή αντίθετα ως απειλή διαφοροποίησης. Μάλλον το πρώτο για ορισμένους, καθώς ο επικεφαλής της Αριστερής Πτέρυγας και πανυπουργός είναι προθυμότατος και πειθαρχικότατος στις πράξεις, παρά τα όσα λέει κατά καιρούς και δήθεν απειλεί...

«Η συμφωνία με τους εταίρους θα έχει συμβατότητα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, και προσθέτει ότι «αν ήμασταν έτοιμοι να προσυπογράψουμε μια συμφωνία υποταγής, τότε η συμφωνία θα είχε τελειώσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την κυβέρνηση».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπογραμμίζει ότι οι κόκκινες γραμμές παραμένουν αξεθώριαστες για την κυβέρνηση, ενώ στο κρίσιμο ερώτημα εάν είναι δυνατόν να καταψηφίσει η Αριστερή Πλατφόρμα μια συμφωνία που θα προταθεί από την Κυβέρνηση, εκφράζει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα συνομολογήσει μια συμφωνία που θα είναι σε αντίθεση με τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, και σε διάσταση με ένα μεγάλο μέρος του κόμματος και του κόσμου της Αριστεράς.

Για τα σενάρια ευρωπαϊκών και εγχώριων κέντρων περί αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ της Αριστερής Πτέρυγας, ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ επαναλαμβάνει ότι η Αριστερή Πλατφόρμα δεν είναι μια ευκαιριακή παρουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οργανικό και αξεχώριστο συστατικό της πορείας και της ανοδικής δυναμικής του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline