Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  06:51:35

Μητσοτάκης : Εθνική τραγωδία, η συμφωνία των Πρεσπών

Μίλησε και για την Συμφωνία των Πρεσπών o πρόεδρος της ΝΔ στους τομεάρχες σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας πρόδωσε τις προσδοκίες των πολιτών και πρόσθεσε στην οικονομική αποτυχία και μία εθνική τραγωδία με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη Συμφωνία δεν υπάρχει αναφορά σε βορειομακαδονικό λαό και βορειομακεδονική γλώσσα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας είπε «ναι» εκεί που όλοι οι άλλοι είπαν «όχι». Επιπροσθέτως κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για αλαζονεία καθώς όποιος δεν συμφωνεί μαζί του είναι ακροδεξιός και άμυαλος.

Αναφερόμενος στην δική του στάση είπε ότι «εμείς σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, αποκαλύψαμε την στάση του κ. Καμμένου» και πρόσθεσε ότι υπερασπίστηκε στην Ευρώπη τις θέσεις της ΝΔ και συγκρούστηκε όπου χρειάστηκε ενώ διαφώνησε και με ισχυρούς παράγοντες όπως η κ. Μέρκελ κατά την επίσκεψή της.

Υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα από την Συμφωνία αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θα αξιοποιήσω κάθε μέσο για να ανατραπούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών, θα δώσουμε προτεραιότητα σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη Μακεδονία». Επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και υπογράμμισε: «Δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Υπάρχουν 35 κεφάλαια, κανένα κεφάλαιο δεν θα ανοίγει και δεν θα κλείνει αν δεν ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις».
.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline