Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  22:28:23

Η επιτυχής επιλογή του Μιχ. Χρυσοχοϊδη

Πρώτος απολογισμός μετά τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Έδωσε πολλές αφορμές για διαπιστώσεις, έθεσε σε δοκιμασία πολλούς μηχανισμούς και οδήγησε σε κάποιες πρώτες ενδείξεις για τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο βρέθηκε εκ των πραγμάτων το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο από την πρώτη εβδομάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει κρίσεις σε πολλά μέτωπα. Αρχικώς με τη θεομηνία στη Χαλκιδική και εν συνεχεία με τις πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα, και κυρίως στην Εύβοια, φάνηκε ότι η ανταπόκριση στις έκτακτες συνθήκες ήταν επιτυχής.

Η παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο συντονισμός με το υπουργείο Εσωτερικών, η κινητοποίηση δυνάμεων και η συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές και τις ξένες κυβερνήσεις κατέδειξαν ότι, χωρίς να υπάρξουν άλλα μέσα ή κάποια αναβάθμιση σε τεχνικό επίπεδο, ήταν αισθητή μια διαφορά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν ως προς την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων. Υπό αυτή την έννοια, η κυβέρνηση της ΝΔ κέρδισε την πρώτη μάχη στο πεδίο της ουσίας και των εντυπώσεων, πράττοντας απλώς τα αυτονόητα και εκτελώντας την αποστολή της.

Παράλληλα με τις πυκνές κυβερνητικές δραστηριότητες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κινηθεί γοργά και στο πεδίο του προσδιορισμού της νέας πολιτικής ταυτότητας της παράταξής του.

Ο ίδιος έχει αποφύγει με επιμέλεια να μιλήσει ευθέως με όρους πολιτικών διευρύνσεων και αναπροσανατολισμών.

Οι μέχρις στιγμής επιλογές του έχουν δώσει το στίγμα: Χρυσοχοΐδης, Πιερρακάκης, Λιβάνιος, Θεοδωρικάκος, Σκέρτσος, Θεοχάρης, Μενδώνη και πολλές άλλες επιλογές σε χαμηλότερες αλλά νευραλγικές θέσεις έχουν καταστήσει σαφές ότι ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αξιοποίηση στελεχών από τον κεντρώο και κεντροαριστερό χώρο και με κριτήριο την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline