Σάββατο 27 Απριλίου 2024  02:49:32

Δύο τα θέματα, που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Το πρώτο ξεχωριστό μέτρο της συνεδρίασης, που ήταν μακρά και πολυθεματική, αφορά το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων εκτός Επικράτειας.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε επ' αυτού: «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία για ένα πρόβλημα δεκαετιών» με κύριο γνώρισμα τον πλήρη διαχωρισμό μεταναστών και πραγματικών προσφύγων.

Επίσης, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς «ισχυρά και επιθετικά», όπως είπε, «να στηρίξουμε αυτή την επιτυχία του πολιτικού συστήματος» και πρόσθεσε: «Να εξηγηθεί στην κοινή γνώμη ότι έπρεπε να βρεθεί στήριξη από 200 βουλευτές και να τονιστεί πως η κοινή γνώμη δεν είναι αντίθετη στις συνθέσεις για να βρεθεί κοινός τόπος σε τόσο σημαντικά ζητήματα»

Το δεύτερο θέμα, το οποίο συζητήθηκε αναλυτικά, με έντονο κοινωνικό και οικονομικό χαρακτήρα, αφορούσε τη ΔΕΗ και ο πρωθυπουργός τόνισε σχετικά τα εξής: «Η μεγάλη πρόκληση είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να εξυγιάνουμε και να εκσυγχρονίσουμε μια μεγάλη επιχείρηση που απαξίωσε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline