Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  22:49:39

Η επιστολή-ισχυρισμοί Αλέξη Τσίπρα στον ΠτΒ

Πριν προλάβει να φτάσει στον ΣΥΡΙΖΑ η επιστολή του Προέδρου της Βουλής για τον ορισμό αντικαταστατών των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, ο Πρόεδρος του κόμματος, με την επιστολή του προς τον κ. Τασούλα, υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία της Προανακριτικής δεν είχε τη δικαιοδοσία να εξαιρέσει μέλη της, τα οποία είχαν οριστεί νόμιμα με την απόφαση της Ολομέλειας για τη συγκρότησή της, καθώς και ότι η πλειοψηφία λειτούργησε « καθ' υπέρβαση της εξουσίας που η Βουλή της απονέμει».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «προσχηματική» και «παντελώς αβάσιμη» την επίκληση παλαιότερης γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για την ισχύ της αρχής της μεροληψίας και υποστηρίζει ότι η εξαίρεση μελών της Επιτροπής χωρίς τη συναίνεσή τους μετά την απόφαση της Ολομέλειας περί ορθής συγκρότησής της, συνιστά «βάναυση στέρηση κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων των ίδιων των βουλευτών και του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας στην οποία ανήκουν», προειδοποιώντας για τη δημιουργία βλαπτικού νομολογιακού προηγούμενου, που μπορεί να οδηγήσει σε δικονομικές ακυρότητες μετά από τον έλεγχο των δικαστηρίων για την τήρηση των κανόνων που αφορούν τη λειτουργία της Επιτροπής.

«Προσβλέποντας στην αρμοδιότητά σας, δυνάμει του άρθρου 11 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, και εκτιμώντας ότι ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων διαισθάνεστε την ευθύνη να λειτουργήσετε ως Πρόεδρος όχι μόνο της πλειοψηφίας, αλλά όλης της Εθνικής Αντιπροσωπείας, σας καλώ να μεριμνήσετε για την άμεση αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης και την εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής», καταλήγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline