Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  07:27:51

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο

Όλα τα κρίσιμα ζητήματα τέθηκαν στο τραπέζι του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λαμβάνοντας συγκεκριμένες αποφάσεις, με την κυβέρνηση να θέλει να εκπέμψει ισχυρό μήνυμα ότι οι εξαγγελίες της υλοποιούνται αλλά και να πάρει τα φώτα της δημοσιότητας από θέματα που «πληγώνουν» το κυβερνητικό έργο.

Επί τάπητος τέθηκαν το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθώς και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση ΑΔιΠ.
Παράλληλα, συζητήθηκαν οι συμβάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για F-16, Mirage και υποβρύχια, με στόχο την ευρύτερη αναβάθμιση των Ένοπλων Δυνάμεων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα με στόχο την απολιγνιτοποίηση της χώρας, μετά και από την ψήφιση του ενεργειακού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Τέλος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε την καταγραφή των αναγκών όλων των Υπουργείων, ώστε να δρομολογηθούν οι προσλήψεις για το 2020
Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων καθώς, όπως τόνισε, «με τον υφιστάμενο προγραμματισμό θα έχουν ψηφισθεί μέχρι το τέλος του έτους περίπου 30 νομοσχέδια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline