Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022  03:11:16

Απόσυρση παλιών κλιματιστικών και ψυγείων-Έρχεται το νέο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - αλλάζω συσκευή»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πριμοδοτεί γενναία την απόσυρση των παλιών, ενεργοβόρων κλιματιστικών και ψυγείων.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ξεκινήσει η λειτουργία του προγράμματος «Ανακυκλώνω - αλλάζω συσκευή», όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις ανακοινώσεις για τις μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πριμοδοτεί γενναία την απόσυρση των παλιών, ενεργοβόρων κλιματιστικών και ψυγείων.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε μάλιστα πως το φθινόπωρο, παράλληλα με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» των κατοικιών, δρομολογείται και το «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις».

«Ένα σχέδιο που θα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις στέγες των κτηρίων τους», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η φθηνότερη ενέργεια όμως είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ. Συνεπώς, μικρές αλλαγές στις συνήθειες μας, όπως μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις των κλιματιστικών μας, θα φέρουν αμέσως και χαμηλότερους λογαριασμούς. Ετσι βοηθούμε και το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι μας.», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline