Σάββατο 27 Απριλίου 2024  04:21:17

Σκουρλέτης: Δεν θέλει άλλους εταίρους στην Κυβέρνηση

Μόνος εταίρος οι ΑΝΕΛ, δοκιμασμένος και αναντικατάστατος. Αντίθετα με τα διάφορα σενάρια συνεργασίας, αδιάφορα εάν η πλειοψηφία στη Βουλή όλο και συρρικνώνεται. Πάντως είναι μια ακόμα δήλωση αισιοδοξίας.

Την άποψη ότι δεν μπορούν να προκύψουν από την παρούσα Βουλή «σχήματα που νοθεύουν τους κανόνες της Δημοκρατίας», διατυπώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews: «δεν είμαι οπαδός των οικουμενικών κυβερνητικών σχημάτων, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις» και προσθέτει πως «τέτοια σχήματα νοθεύουν τους κανόνες της δημοκρατίας, ούτε βέβαια πιστεύω ότι μπορεί να προκύψουν από την παρούσα Βουλή».

Με φόντο τις έως τώρα εξελίξεις και με τις ψηφοφορίες που έρχονται για την κυβέρνηση να είναι κρίσιμες, διαμηνύει πως « είναι πολύ νωρίς για να θεωρεί κάποιος πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει προβλήματα συνοχής».
Διατυπώνει δε, την άποψη, ότι υπάρχουν περιθώρια για δράσεις σε πεδία έξω από την συμφωνία και εκφράζει μερική ικανοποίηση για το θέμα της διευθέτησης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Σχολιάζοντας τέλος τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζει ότι «η εκλογή του νέου προέδρου δεν θα προσδώσει καμία σοβαρή δυναμική στη ΝΔ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline