Τετάρτη 8 Μαϊου 2024  20:33:35

Ο εξοπλισμός εξουσίας της κ. Προέδρου

Μάλλον σε κακό της βγήκαν οι υπερεξουσίες και η όλη επιθετική συμπεριφορά της προέδρου του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακής Πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο κ. Βασιλικής Θάνου.

Όπως και η μείωση, που επέβαλε κατά του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ. Τσακυράκη για την αυστηρή ( ίσως και άδικη ) κριτική, που της άσκησε. Με αποτέλεσμα να προκαλέσει τις αντιδράσεις όλων των καθηγητών της Νομικής και των κομμάτων, με πρώτο το ΠΟΤΑΜΙ. Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε και η κυβερνητική τροπολογία, με την οποία εξοπλίστηκε - για πρώτη φορά - Πρόεδρος του Αρείου Πάγου να ασκεί πειθαρχική δίωξη σε εισαγγελείς και δικαστές και επίσης να εκδικάζει ως επικεφαλής τις υποθέσεις αυτές.

Εξοπλισμός εξουσίας, που πυροδότησε νέες κατηγορίες εναντίον της ότι αποτελεί τον ισχυρό βραχίονα της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στο χώρο της Δικαιοσύνης, παράλληλα με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο. Μέσα στο κλίμα αμφισβήτησης και πολεμικής αυτό, θα ήταν καλύτερο για όλους, να μην θελήσει η κ. Θάνου να ασκήσει αυτές τις " εισαγγελικές" αρμοδιότητες δίωξης. Θα την ζημιώσουν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline