Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  16:01:25

Το παράδειγμα του Ν. Γκάλη

Υπήρξε αθλητής πρότυπο σε πολλά. Αγωνιζόμενος μέσα σε πολλές δυσκολίες. Ο Νίκος Γκάλης είναι θρύλος; Γιατί μετά την άφιξή του κάθε γειτονιά απέκτησε την μπασκέτα της.

Κάθε έφηβος του '80 και του '90 που σεβόταν τον εαυτό του προσπαθούν να μιμηθεί το μυθικό " σπάσιμο" μέσης του προς το καλάθι. Επίσης, σε ένα σπορ ψηλών, έδειξε πως ο τρίτος δρόμος προς την επιτυχία πάντα θέλει στρατιωτική αφοσίωση, ακόμη κι αν στερείσαι ύψους.

Ο Γκάλης ξεχώρισε σε ένα ομαδικό άθλημα ως λαμπρή ατομικότητα. Δεν υπήρξε όμως βεντέτα. Υπάκουος στον κάθε φορά προπονητή του, ισότιμος με τους συμπαίκτες του, αναδείχθηκε μέσα από το συλλογικό. Ο Τσίπρας ξεχώρισε ως ηγέτης χωρίς προπονητή και χωρίς ισότιμους συμπαίκτες.

Όχι τυχαία, στις εκλογές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου άκουγες λαϊκούς δεξιούς μα λένε πως ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ εξ εξαιτίας του. Η συλλογικότητα που τον ανέδειξε γρήγορα παραμερίστηκε. Κοινό μυστικό η απόσπαση του Μαξίμου και της ομάδα Τσίπρα από το κόμμα και τη βάση που τον εξέλεξε, κατά την πρώτη διακυβέρνηση.

Ο Τσίπρας έχει όλα τα ελαττώματα των Ελλήνων πολιτικών, ο Γκάλης δεν τα ζήλεψε ποτέ και τα ξεπέρασε από την αρχή της καριέρας του. Γι αυτό έγινε λαοφιλής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline