Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  19:53:01

«Μηδέν» στον Πολάκη από τον Επίτροπος Υγείας της ΕΕ

Την έντονη οργή του ευρωπαϊκού επιτρόπου για την Υγεία Βιτένις Αντριουκαΐτις προκάλεσε το βίντεο του υφυπουργού υγείας Παύλου Πολάκη να χορεύει ζεϊμπέκικο στον Σταμάτη Κραουνάκη με το τσιγάρο στο στόμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, που τυπικά είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου εθεάθη να καπνίζει σε κλειστό χώρο κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον αντικαπνιστικό νόμο.

Το γεγονός αυτό σχολίασε με καυστικότατο τρόπο ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.
Χθες, ο κ. Αντριουκαΐτις συμμετείχε σε εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, απαντώντας σε ερώτηση για την εικόνα του ελληνα υφυπουργού υγείας, να καπνίζει σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Αντριουκαΐτις εξέφρασε την οργή του:

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!. Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο. κανείς από όσους συνάντησε στο υπουργείο δεν φορούσε γραβάτα. «Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν την ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!» σχολίασε.

Εται για να σκάσουν οι εχθροί μας!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline