Σάββατο 27 Απριλίου 2024  23:33:47

Αποστάσεις Γεροβασίλη από Πολάκη για τα περί έτσι θέλω παρουσίας στην Επιτροπή

«Είναι προσωπική του άποψη (σ.σ. Π. Πολάκη). Εμείς κινούμαστε θεσμικά», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη ερωτηθείσα από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το αν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση οι κύριοι Πολάκης και Τζανακόπουλος να παραστούν ανεξαρτήτως της απόφασης εξαίρεσής τους στην επόμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής.

Η ίδια, δε, θέλοντας να καταδείξει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αναζητά θεσμικό τρόπο άρσης της μείζονος διαφωνίας με την πλειοψηφία της Επιτροπής, πρόσθεσε: «Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε να γίνει λίμπα η διαδικασία και ζητάμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να την προστατεύσει. Περιμένουμε την απάντησή του για τα επόμενα βήματά μας».

Λύση το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής

Ερωτηθείσα εάν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ μοναδική λύση αποτελεί η ακύρωσης της χθεσινής απόφασης της Επιτροπής, η ίδια σχολίασε: «Δεν είναι μόνον αυτή η λύση, μπορούμε να πάμε σε ενδιάμεση. Θα εξαρτηθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής», ενώ σε σχετική ερώτηση για το αν μία λύση θα ήταν μια νέα γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής επί της εγκυρότητας της απόφασης εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε χαρακτηριστικά: «θα μπορούσε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline