Κυριακή 28 Απριλίου 2024  00:38:54

Κατρούγκαλος: «Έντονη η αφωνία» της εξωτερικής μας πολιτικής»

«Σε καμία άλλη περίπτωση δεν ήταν τόσο έντονη η «αφωνία» της εξωτερικής μας πολιτικής, όσο στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όταν τοποθετήθηκαν για τα Βαλκάνια, χώρες όπως η Δανία και η Ολλανδία, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πήρε καν τον λόγο», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος στη Βουλή..


Και πρόσθεσε: «Προφανώς, δεν καταλογίζουμε την αποτυχία της Ευρώπης στη στάση της Ελλάδας. 'Άλλες χώρες ισχυρές, ήταν αυτές που οδήγησαν στο «ναυάγιο» των ευρωπαϊκών προοπτικών των δυτικών Βαλκανίων. Η χώρα μας, όμως, έπρεπε να είχε παίξει έναν ενεργό ρόλο, γιατί η προϊούσα αποσταθεροποίηση, πρώτα απ' όλα, εμάς θα βλάψει».

Ο κ. Κατρούγκαλος κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή αν θα υποστηρίξει την πρόταση της Ιταλίας για έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν από την άνοιξη, ώστε να επανεξεταστεί το ζήτημα.

«Γνωρίζατε ότι ο Πρόεδρος Μακρόν θα βάλει βέτο; Και εάν δεν το γνωρίζατε, είναι δυνατόν για κάτι που γίνεται στα δυτικά Βαλκάνια, όπου η χώρα μας εκ των πραγμάτων -εκ του παρελθόντος, αλλά και από την πρόσφατη πολιτική που ασκήθηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση- να μην είχατε ενημερωθεί;», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline