Τρίτη 30 Απριλίου 2024  19:53:23

K. Τσιάρας: Ακόμα αυστηρότερες οι ποινές για τους παιδεραστές

Τροπολογία για περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών για παιδεραστές προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Αφορμή ήταν τόσο οι τοποθετήσεις βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία και την Ελληνική Λύση όσο και του προέδρου της επιτροπής Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών.

«Ένα παιδί είναι καλύτερα να το σκοτώσεις, παρά να το βιάσεις»
Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο υπουργός στην ομιλία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και εγκληματολόγου Αγγελου Τζιγκρή, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι ένα παιδί είναι καλύτερα να το σκοτώσεις παρά να το βιάσεις.

«Είναι αμαρτία αυτό που λέω για όποιον πιστεύει στον Θεό. Όμως ένα παιδί καλύτερα να το σκοτώσεις, παρά να το βιάσεις. Αν το σκοτώσεις, πεθαίνει άπαξ. Αν το βιάσεις, πεθαίνει κάθε μέρα», ανέφερε και πρόσθεσε πως η πρόβλεψη για κάθειρξη από πέντε έως δεκαπέντε έτη για τους βιαστές δεν είναι αρκετή και ότι το καταλληλότερο είναι το κυπριακό μοντέλο το οποίο προβλέπει ισόβια κάθειρξη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline