Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  00:01:53

Ρίκα Διαλυνά: Λαμπερή και κομψή στα 88 της χρόνια

Στην επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Η Παριζιάνα» στο θέατρο Broadway, βρέθηκε η Ρίκα Διαλυνά.

Η 88χρονη ηθοποιός δεν έχει χάσει τη λάμψη της και έκλεψε την παράσταση με την εντυπωσιακή εμφάνισή της, ενώ τα φλας των φωτογράφων δε σταμάτησαν να αστράφτουν. Η Ρίκα Διαλυνά θεωρείται μια από τις πιο όμορφες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς διαθέτει αρχοντική παρουσιαστικό και εξωτική ομορφιά.

H Ειρήνη "Ρίκα" Διαλυνά γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 8 Αυγούστου 1931. Τελειώνοντας το γυμνάσιο, ήρθε στην Αθήνα για να μπει στο πολυτεχνείο και να δώσει εξετάσεις στη σχολή καλών τεχνών, όπου πέρασε με επιτυχία. Άρχισε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη και συγχρόνως γράφτηκε και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Δάσκαλοί της ήταν οι Δημήτρης Ροντήρης, Κατίνα Παξινού, Σολομός και Σπύρος Μελάς.

Το 1954 έλαβε μέρος στα καλλιστεία της εποχής και εκλέχθηκε Σταρ Ελλάς, ενώ στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ για το διαγωνισμό της Μις Υφήλιος, όπου κέρδισε την πέμπτη θέση. Παρέμεινε αρκετά εκεί γιατί παντρεύτηκε και παράλληλα σπούδασε αγγλικά στο New York University, ενώ έκανε και ιδιωτικά μαθήματα υποκριτικής από την Judith Elliot.

Η απαστράπτουσα Ρίκα Διαλυνά

Πρόσφατα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, φωτογραφία από τον πρώτο γάμο της καλλονής ηθοποιού, στον καθεδρικό Ναό της Νέας Υόρκης το 1954 με τον επιχειρηματία Νίκο Παπαδάκο.

dialyna-gamos-5-6-2019

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline