Σάββατο 27 Απριλίου 2024  12:51:16

Διαμαντοπούλου, Ευθυμίου, Δαμανάκη -Πόσο «παίζουν» οι τρεις γυναίκες για το Προεδρικό

Όσο περνούν οι μέρες, οι πιθανότητες ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προτείνει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν επιβεβαιώνονται, ούτε αποκλείονται.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός αλλά και στενοί του συνεργάτες το τελευταίο διάστημα, ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: Πρώτον, θα πρέπει να εξασφαλίζει ευρύτερη αποδοχή από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και, δεύτερον, θα πρέπει να είναι πρόσωπο που θα μπορεί να ανταποκριθεί ουσιαστικά στον ρόλο που ο ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου καλείται να επιτελέσει σε περίοδο έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα, οι πιθανότητες να είναι γυναίκα είναι 50%.

Είναι, επίσης, δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα ήταν πολύ ικανοποιημένος αν την πρότασή του υπερψήφιζε το Κίνημα Αλλαγής και για αυτόν τον λόγο φαίνεται ότι ημερολογιακά η ανακοίνωση θα είναι πολύ κοντά στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο. Με δεδομένη τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά στο iefimerida.gr ότι δεν θα στηρίξει υποψήφιο που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία (αποκλείοντας έτσι τον Προκόπη Παυλόπουλο), τα ονόματα που επανέρχονται στο τραπέζι είναι από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Από την άποψη αυτή, υπάρχουν τρεις γυναικείες υποψηφιότητες που θα μπορούσαν να «χωρέσουν στο κοστούμι» του νέου Προέδρου. Και οι τρεις, πάντως, απορρίπτονται από τον ΣΥΡΙΖΑ: η Μαρία Δαμανάκη, η Άννα Διαμαντοπούλου και η καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου. Χωρίς όμως και πολλούς υποστηρικτές ανάμεσα σε βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΚΙΝΑΛ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline