Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  13:02:57

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για τις διαγραφές ΦΑΠ και Καστανίδη

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατάρρευση του ηθικού πλεονεκτήματος που κυρίως αφορά τον στενό πυρήνα της ηγεσίας του, εμείς στρέφουμε τον προβολέα της δημοσιότητας πάνω μας και μάλιστα με διχαστικό τρόπο. Τόνισε αρχικά ο βουλευτής Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσ. Κωνσταντινόπουλος στη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Το πρόβλημα δεν είναι οι διαγραφές, αλλά ο συλλογικός προσανατολισμός που θα πρέπει να συζητήσουμε ξεκάθαρα το φθινόπωρο.

Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις, παλινωδίες που μας κρατούν βρέξει χιονίσει στο 5%.

Όσο αφορά τις «διαγραφές», όπως διαφωνούσα με την διαγραφή του Κώστα Σημίτη παρόλο που τότε οι συνθήκες και οι λόγοι ήταν διαφορετικοί έχω την ίδια άποψη και τώρα.

Όσοι ισχυρίζονται και επικαλούνται τις αρχές της Δημοκρατικής Παράταξης πρέπει να γνωρίζουν ότι προϋπόθεση είναι η Δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και της Κ.Ο.

Από το 2009 δεν έχω καταψηφίσει ούτε άρθρο με βάση αυτή την άποψη. Διαφώνησα σε πάρα πολλά, όμως με δεσμεύει η πλειοψηφία έχοντας διατυπώσει την άποψή μου.

Έμεινα στο 40% στο 4%, στο 8,1% με την πεποίθηση ότι μπορούμε να έχουμε προοπτική.

Η στάση συναδέλφων που δεν σέβονται τους παραπάνω κανόνες και τους καταστρατηγούν συστηματικά είναι πολιτικά ανέντιμη απέναντι στην υπόλοιπη Κ.Ο., αλλά και στους ψηφοφόρους μας. Πόσο μάλιστα όταν μέσα στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κ.Ο. δεν διατυπώθηκε καν αυτή η στάση.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα;

Από τις πρώτες μέρες, που είχε διατυπωθεί η άποψη να το καταψηφίσουμε, είχα πει στην Κ.Ο. ότι όποια απόφαση και να πάρουμε θα πρέπει να αποφύγουμε τους «τσακωμούς» που θα λειτουργήσουν αποπροσανατολιστικά.

Πρέπει να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο την διάλυση της Παράταξης κάτι που θα εδραιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως άλλο πόλο και την ΝΔ με άνετη κοινωνική πλειοψηφία.

Δεν υπάρχει άλλος πολύτιμος χρόνος. Ο καθένας πρέπει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες του για το μέλλον της Παράταξης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline