Σάββατο 27 Απριλίου 2024  08:12:57

Δένδιας και Τσαβούσογλου συζήτησαν το ενδεχόμενο συνάντησης - Οι όροι της Αθήνας δεν άλλαξαν.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του είχε ο υπουργός Εξωτερικών. Τι του είπε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα συναντηθούν δια ζώσης.


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλουτ Τσαβούσογλου είχε ο Νίκος Δένδιας, κατά την οποία μάλιστα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνάντησης τους, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης λόγω των τουρκικών προκλήσεων με το Oruc Reis, που είχαν και ως αποτέλεσμα να έχουν παγώσει οι διερευνητικές.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών μέσω twitter.

"Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου συζητήσαμε σχετικά με τις συνθήκες που θα μας επέτρεπαν μια συνάντηση στο προσεχές διάστημα."
Δεν διευκρινίζεται προς το παρόν εάν ο κ. Τσαβούσογλου πήρε την πρωτοβουλία της τηλεφωνικής επικοινωνίας, αν και ήδη πολλοί συνδέουν μία πιθανή συνάντηση με την εκλογή Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ, η οποία πάντως δεν πρέπει να δημιουργεί φρούδες ελπίδες στην Αθήνα. Αν μη τι άλλο, η περίοδος μέχρι να αναλάβει τον Ιανουάριο και επισήμως καθήκοντα ο Τζο Μπάιντεν είναι πολύ κρίσιμη. Ενδέχεται όμως σε πρώτη φάση η Άγκυρα να θελήσει να δείξει ότι εκείνη επιθυμεί διάλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πάγια θέση της Ελλάδας "σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις" ισχύει και αυτό επανέλαβε ο κ.Δένδιας στον κ. Τσαβουσογλου. Αυτή είναι και η προϋπόθεση που θέτει η Αθήνα για ένα ενδεχόμενο συνάντησης. Καθώς προφανώς δεν μπορεί να συναντηθούν οι δύο ΥΠΕΞ με τουρκικά ερευνητικά και πολεμικά σκάφη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline