Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  20:33:41

Γιουβάλ Νώε Χαράρι: Οι λόγοι που ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο με Ουκρανία

Ο Ισραηλινός ιστορικός Γιουβάλ Νώε Χαράρι (Yuval Noah Harari), με άρθρο του στον Guardian, τοποθετείται σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά και το γεγονός πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δε θα καταφέρει ποτέ να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: τη μεγάλη ρωσική αυτοκρατορία.

Όπως λέει: «Μπορεί οι Ρώσοι να κατακτήσουν την Ουκρανία, αλλά οι Ουκρανοί έδειξαν τις τελευταίες ημέρες πως δεν θα τους αφήσουν να την κρατήσουν».

Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά τον πόλεμο, φαίνεται όλο και πιο πιθανό πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν οδεύει προς μια ιστορική ήττα. Μπορεί να κερδίσει όλες τις μάχες αλλά να χάσει τον πόλεμο. Το όνειρο του Πούτιν για την ανοικοδόμηση της ρωσικής αυτοκρατορίας βασιζόταν πάντα στο ψέμα πως η Ουκρανία δεν είναι ένα πραγματικό έθνος, ότι οι Ουκρανοί δεν είναι ένας πραγματικός λαός και πως οι κάτοικοι του Κιέβου, του Χάρκοβο και του Λβιβ λαχταρούν την κυριαρχία της Μόσχας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline