Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  16:01:05

Ο κ. Μητσοτάκης αυγατίζει το χρέος της ΝΔ

Στην περιοδεία του στη Λέσβο ο Αλ. Τσίπρας αφού θύμισε ότι αυτή ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι εκείνοι που κατηγορούσαν τους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του για «μπαταχτσήδες και μας απειλούσαν από τις τηλεοράσεις με ύφος βαρύμαγκα ότι ο τζάμπας πέθανε, αποδείχθηκε ότι χρωστάνε τελικά 380 εκατ. στις τράπεζες δανεικά και αγύριστα. Και κάθε χρόνος που περνάει ο κος Μητσοτάκης αυγατίζει το χρέος της ΝΔ και το φορτώνει στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου».

Γενικεύοντας ανέφερε: «Έχουνε πέσει σαν τις ακρίδες στο Δημόσιο πλούτο. Και αδιαφορούνε αν χρωστάνε και που χρωστάνε. Μόνο να εξυπηρετούν συμφέροντα. Ακολουθούνε τις ίδιες και απαράλλακτες τις συνταγές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.
Για αυτό και σε μια συνέντευξή μου εχθές, είπα ότι δεν έχω καμία αμφιβολία για το αν θα κερδίσουμε τις εκλογές. Αλλά ανησυχώ για το τι θα βρούμε ξανά μπροστά μας. Για το τι θα παραλάβουμε. Γιατί φοβάμαι ότι αυτή τη φορά δε θα παραλάβουμε μόνο χάος στα δημόσια οικονομικά».
Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και για τα εθνικά θέματα κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «διαχειρίζεται τη διακυβέρνηση σαν ανώνυμη εταιρία και τώρα τελευταία διαχειρίζεται και τα εθνικά μας θέματα, την εξωτερική μας πολιτική, σαν μονοπρόσωπη ΕΠΕ. Ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική, που μας βάζει όλο και πιο βαθιά σε κινδύνους. Αποφασίζει, διατάζει και μαθαίνουμε όλοι από τρίτους κρίσιμες αποφάσεις, που μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ακούσαμε προχθές από τον Γερμανό Καγκελάριο ότι ο κος Μητσοτάκης αποφάσισε από μόνος του να δώσει η Ελλάδα κρυφά και άλλα βαριά οπλικά συστήματα, ακόμη και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία.

Πριν δυο μήνες ταξίδεψε στην Τουρκία για να συναντηθεί με τον Ερντογάν, χωρίς τον υπουργό Εξωτερικών του. Και πανηγύριζε ότι εξασφάλισε ένα ήρεμο καλοκαίρι. Και ξεκίνησε να πάει στην Αμερική, υπογράφοντας πιο πριν μια πρωτόγνωρη συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, αφού έγινε ο πρώτος και ο μόνος πρωθυπουργός στην Ελληνική ιστορία που τις παραχώρησε επ αόριστον». Υποστήριξε ακόμη ότι «η Ελλάδα στέλνει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία, απομακρύνοντάς τα από τα νησιά. Και κανείς δε ξέρει πότε θα αντικατασταθούν. Γίνεται πιόνι στη γεωπολιτική σκακιέρα, άλλων δυνάμεων. Η Τουρκία αναβαθμίζεται. Και ο κος Μητσοτάκης ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική».

Γενικεύοντας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αλλάζει, αντιστρέφει, το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου, μέχρι τον Σημίτη ακόμη και τον Κώστα Καραμανλή, που χθες με ομιλία του περιέγραψε αυτή την ενιαία εθνική πολιτική. Που ο κος Μητσοτάκης μετέτρεψε εν μια νυκτί, χωρίς να συμβουλευτεί κανένα. Και από το δόγμα του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας μετατρέπει τη πατρίδα μας σε μέρος της αστάθειας στην περιοχή. Από γέφυρα λαών και χωρών προγεφύρωμα της Δύσης. Από μέτοχο της ειρήνης συμμέτοχο του πολέμου. Και από σταθερό σύμμαχο, που διαπραγματεύεται όμως με τους συμμάχους του με κριτήριο τα εθνικά του συμφέροντα, πρόθυμο αποδέκτη εντολών. Αν όλα αυτά δεν εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σοβαρότητά τους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline