Σάββατο 27 Απριλίου 2024  01:42:16

Καρολίν Καγιέ: "Κόντρα στη φύση ο γάμος γκέι ατόμων" - Οργή για τις δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού

Περισσότερες από 100 προσωπικότητες της Γαλλίας καταγγέλλουν με ανοιχτή επιστολή τα ομοφοβικά σχόλια της υπουργού Καρολίν Καγιέ.



Περισσότερες από 100 προσωπικότητες υπογράφουν μια ανοιχτή επιστολή με την οποία καταγγέλλουν τα ομοφοβικά σχόλια της υπουργού Εδαφικής

Συνοχής της γαλλικής κυβέρνησης, Καρολίν Καγιέ.
Η Καρολίν Καγιέ, που διορίστηκε πρόσφατα υπουργός, στη νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε στις 4 Ιουλίου, ρωτήθηκε την Τρίτη από τη Γερουσία εάν παραμένει αντίθετη στον νόμο για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και τις τεκνοθεσίες, όπως είχε δηλώσει το 2013. Εκείνη την εποχή είχε χαρακτηρίσει τη μεταρρύθμιση «καπρίτσιο» και «σχέδιο που αντιτάσσεται στη φύση».

Όπως μεταδίδει το Reuters, αρχικά, η Καγιέ επέμεινε σε όσα είχε υποστηρίξει, προσθέτοντας: «Έχω πολλούς φίλους μεταξύ αυτών των ανθρώπων». Δύο ημέρες αργότερα η ίδια ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό της, με μεγάλη μερίδα της γαλλικής κοινωνίας να ξεσπά κατά της ομοφοβικής υπουργού, μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Η ανοιχτή επιστολή θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα στην εφημερίδα Journal du Dimanche. Οι υπογράφοντες επισημαίνουν την επιλογή των λέξεων που χρησιμοποίησε και διερωτώνται αν θα πρέπει η Καγιέ να διατηρήσει τη θέση της. «Πώς μπορούμε να δεχτούμε ότι ένα μέλος της κυβέρνησης (...) αποκαλεί τους Γάλλους πολίτες «αυτούς τους ανθρώπους»; Πώς να ξεπεράσουμε ότι, στο μυαλό της, δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία πολιτών;».
Την επιστολή υπογράφουν βουλευτές, δήμαρχοι, πρώην υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, καθώς επίσης δημοσιογράφοι, δικηγόροι και άλλα μέλη της κοινωνίας των πολιτών.
Την Παρασκευή η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν είπε ότι η Καγιέ έκανε «σοκαριστικές» δηλώσεις στο παρελθόν και έδωσε μια αδέξια εξήγηση, όμως θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να παραμείνει «επικεντρωμένη στην αποστολή της» στην κυβέρνηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline