Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  15:13:35

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει το νομοσχέδιο, γιατί καταψηφίζει και το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ

«Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει, επί της αρχής, ένα νομοσχέδιο που η κυβέρνηση λέει ότι υλοποιεί το 50% του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Στους λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να καταψηφίσει, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης, σε παρέμβασή του στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια. Νωρίτερα, στην απόφαση να καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής το ΠΑΣΟΚ, είχε αναφερθεί και ο ειδικός αγορητής του κόμματος Πάρις Κουκουλόπουλος. Κατά τη φάση της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το ΠΑΣΟΚ είχε επιφυλαχθεί, για την τελική του στάση στην ολομέλεια.

«Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει, επί της αρχής, ένα νομοσχέδιο που η κυβέρνηση λέει ότι υλοποιεί το 50% του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «Ναι, μην σοκάρεστε κύριε υπουργέ. Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το κάνουμε γιατί διαφωνούμε και με την πολιτική σας στην οικονομία όσο και γιατί δεν συμμεριζόμαστε το αφήγημα που διακινείτε. Το αφήγημα μιας δήθεν ισχυρής οικονομίας, το αφήγημα της δήθεν στήριξης των πολιτών, εν μέσω ακρίβειας και πληθωρισμού».

«Μιλάτε για φοροελαφρύνσεις αλλά η πολιτική σας απέχει πολύ από την έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης. Τα φορολογικά έσοδα στηρίζονται κυρίαρχα στους έμμεσους φόρους που ξέρουμε ποιους πλήττουν: τη μεσαία τάξη και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης και επισήμανε ότι οι έμμεσοι φόροι καλύπτουν το 60% των φορολογικών εσόδων και ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023, τα έσοδα από το ΦΠΑ ξεπέρασαν τα 11 δισ. ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline