Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  16:47:45

Παραίτηση Οικονόμου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το ΚΚΕ ()με δηλώσεις στελεχών του σε εκπομπές)αλλά και το ΠΑΣΟΚ έπειτα από το αιματηρό περιστατικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και την ολιγωρία που επέδειξε η αστυνομία, ενώπιον της... καθόδου κονβόι δεκάδων αυτοκινήτων με νεοναζί χούλιγκαν από την Κροατία στην Ελλάδα.

Αν ο κ. Οικονόμου «νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος» σημειώνει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μπουν σε «καραντίνα» επτά αξιωματικοί της τροχαίας και της ΕΛΑΣ μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες στην υπόθεση.

«Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, θα ήταν το ελάχιστο δείγμα ευθιξίας» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:
«Αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος.
Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.

Θα ήταν το ελάχιστο δείγμα ευθιξίας για το γεγονός ότι κομβόι με ακροδεξιούς χούλιγκαν από την Κροατία διέσχισαν ανενόχλητοι τη χώρα μέχρι την Αθήνα και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο».
Ανδρουλάκης: Αναμένουμε άμεσα την ανάληψη ευθύνης για το επιχειρησιακό αυτό φιάσκο και την παραίτηση του κ. Οικονόμου

Σε νέα δήλωση για την δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ προχώρησε ο πρόεδροςτου ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου.
«Η αποπομπή περιφερειακών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποσείει τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, για την επιχειρησιακή αποτυχία και τον διεθνή διασυρμό της χώρας.
Η διαρροή εσωτερικού εγγράφου που καταδεικνύει ότι τελούσε εν γνώσει τους, η μετακίνηση των χούλιγκαν της κροατικής ομάδας είναι κόλαφος.

Πολλώ δε μάλλον όταν αποφασίζεται ως επιχειρησιακό σχέδιο η «διακριτική παρακολούθηση τους».
Οι Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν την Εθνική Οδό ως την Αθήνα, σε αυτοκινητοπομπή, ενώ υπήρχε σχετική απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων από την UEFA.
Χρησιμοποίησαν τον ΗΣΑΠ, αποβιβάστηκαν σε σταθμό κοντά στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και κινήθηκαν με ρόπαλα και μαχαίρια προς το γήπεδο της ΑΕΚ.

Άλλο ένα δείγμα «αποτελεσματικότητας» του αποτυχημένου «επιτελικού κράτους».

Αναμένουμε άμεσα την ανάληψη ευθύνης για το επιχειρησιακό αυτό φιάσκο και την παραίτηση του κ. Οικονόμου».
Ν. Σοφιανός: Να αποδοθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ
«Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και επιχειρησιακές ευθύνες της αστυνομίας για το οργανωμένο χτύπημα και τη στυγερή δολοφονία από φασίστες χούλιγκαν που έφτασαν από την Κροατία έως από το γήπεδο της ΑΕΚ» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μιλώντας σήμερα στον τ/σ Σκάι.

«Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες και σε πολιτικό επίπεδο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν μέτρα προληπτικά ενάντια σε απεργίες και πορείες, έχουμε σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το συμβάν, κλούβα των ΜΑΤ σε 24ωρη βάση και περιπολικό να φυλάνε τις "λαμαρίνες" του κ. Μπακογιάννη στου Δρακόπουλου στο τέρμα Πατησίων, αλλά έχουμε απουσία της αστυνομίας όταν έρχονται οργανωμένοι φασίστες με αυτοκίνητα και δολοφονούν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline