Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  08:11:03

Οι παράγοντες του δεύτερου γύρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Ήδη από χθες βράδυ, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, έχει ξεκινήσει έντονη φημολογία σχετικά με την στάση που θα τηρήσουν οι 3 επιλαχόντες της εκλογικής διαδικασίας: Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας.

Οι τρεις μαζί έχουν επιτύχει ένα ποσοστό της τάξης του 18,7%. Δηλαδή ικανό να καθορίσει τους συσχετισμούς στον δεύτερο γύρο. Με την προϋπόθεση βέβαια πως τα τρία αυτά στελέχη έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν αποφασιστικά την στάση όσων τους επέλεξαν στον πρώτο γύρο.

Όσον αφορά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (8,7%) τα πράγματα φαίνεται πως είναι ξεκάθαρα. Η έμμεση επικριτική αναφορά που έκανε στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασελλάκη μιλώντας για «μεταπολιτική» καθιστά σχεδόν βέβαιο πως στον δεύτερο γύρο θα στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου. Επίσης το πολιτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται ο Ευκλείδη Τσακαλώτος, δηλαδή την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα επέλεγε την ψήφο στον Στέφανο Κασσελάκη ακόμη και δίχως να έχει την σχετική παρότρυνση.

Η στάση του Νίκου Παππά (8,7%) και του Στέφανου Τζουμάκα (1.28%) παραμένουν ένα ερωτηματικό. Μάλιστα ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε απλά με ένα ...χαμόγελο χθες, μπροστά στα γραφεία της Κουμουνδούρου όταν δέχθηκε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με το ποιόν θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο. Επίσης είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Νίκος Παππάς να μην ανακοινώσει κάποια στήριξη και να προτρέψει τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το δικαίωμά τους κατά συνείδηση.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να παίξει ρόλο στον δεύτερο γύρο είναι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν που αθροίζονται - τυπικά τουλάχιστον- σε μερικές δεκάδες χιλιάδες. Θυμίζουμε ότι στη κάλπη της επόμενης Κυριακής έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα μέλη του κόμματος, δεν υπάρχει όμως δυνατότητα να ψηφίσει κάποιος που θα γίνει μέλος μετά την πρώτη Κυριακή.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline